Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СУД США НЕ ВІДПУСТИВ ЩЕРБАНЯ

П'ятниця, 21 жовтня 2005, 17:15

Американський суд відмовився випускати під заставу колишнього голову Сумської обласної державної адміністрації Володимира Щербаня.

Як повідомив начальник центрального національного бюро Інтерполу в Україні Кирило Куліков, 20 жовтня в м. Тампа відбувся суд, в ході якого Щербань та його адвокати подавали клопотання про звільнення екс-губернатора Сумщини з-під арешту під заставу.

Втім, окружний суддя Майамі (штат Флорида, США) Кеннед Хуравіц відхилив клопотання до того моменту, поки не буде остаточно прийнято рішення щодо депортації Щербаня через порушення ним візового режиму під час перебування в США.

За словами Кулікова, який послався на інформацію представників американського посольства в Україні, остаточне рішення щодо депортації Щербаня може бути прийнято наступного тижня. Втім, Куліков поки що не має інформації, коли саме буде прийнято зазначене рішення.

Відповідаючи на запитання журналістів, яке стосувалося того, чи робили зі свого боку якісь дії українські правоохоронці у зв'язку з винесеним судом рішенням, Куліков сказав: "Ні, тому що наша сторона передала вже всі необхідні документи (які стосуються кримінальної справи, порушеної стосовно Щербаня).

Як відомо, Щербаня було затримано в США 12 жовтня. В Україні його обвинувачують у скоєнні низки тяжких злочинів, таких як зловживання службовим становищем, перевищення службових повноважень, вимагання, шахрайство з фінансовими ресурсами та інших.

Щербань обіймав посаду голови Сумської ОДА з грудня 2002 року по січень 2005 року.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування