Тимошенко викликають дати свідчення

Четвер, 20 жовтня 2005, 16:57

Слідча комісія парламенту з розслідування фактів корупції серед вищих посадових осіб перевірить інформацію про те, що з Генпрокуратури відкликана справа Порошенка з метою її закриття.

Про це в інтерв'ю журналістам за підсумками засідання комісії заявив її голова Володимир Заплатинський.

Відповідну інформацію надав комісії у четвер екс-віце-прем'єр Микола Томенко.

За словами Заплатинського, наприкінці листопада - на початку грудня комісія, можливо, буде готова надати свій звіт, однак, за його словами, готовність до звіту залежить від відповідей силових структур на запити комісії.

Заплатинський підкреслив, що "комісія не буде робити поспішних висновків, але і затягувати час також не буде, оскільки мова йде про серйозні обвинувачення".

Він повідомив, що зараз комісія має у своєму розпорядженні достатню кількість матеріалів, але вона не може робити поспішні висновки. Він також заявив, що комісія зробить політичні висновки, а "органи силових структур будуть розбиратися далі".

За його словами, комісія працює з відповідними матеріалами і вже направила більше 90 запитів в органи влади і більш, ніж на 60% цих запитів вже отримані відповіді.

Заплатинський повідомив, що деякі такі відповіді є поверхневими, і комісія звернулася до силових структур із проханням не давати відповіді такого роду. "Є структури, що недостатньо серйозно ставляться до цього питання", - сказав він.

Заплатинський також повідомив, що найближчим часом відбудеться два засідання комісії. Зокрема, 1 листопада на засідання планується запросити Юлію Тимошенко, яка сьогодні не прийшла на засідання комісії у зв'язку з хворобою.

Крім того, за словами Заплатинського, 1 листопада на засідання комісії буде запрошений депутат Микола Каденюк і керівництво інвестиційної компанії, що займається будівництвом будинку по вул. Грушевського, 9а.

За словами Заплатинського, 3 листопада на засідання комісії будуть запрошений Петро Порошенко й Олександр Третьяков: "До 3 листопада матеріали будуть опрацьовані, і на засіданні комісії будуть запрошені ті люди, з яких усе починалося".

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування