Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко зменшить соціальний податок вдвічі?

Четвер, 13 жовтня 2005, 14:02

З січня 2006 року в Україні вироблятиметься нова фіскальна політика, наслідком якої має стати зменшення соціального податку принаймні вдвічі.

Про це заявив президент Віктор Ющенко під час зустрічі з бізнесовими колами, повідомляє його прес-служба.

Він також торкнувся питань регуляторної, фіскальної та митної політики.

"Сьогодні ви належите до кола людей, які можуть формувати основи впевненої, впливової, чесної політики. Бізнес має вийти на легальні відносини з державою", – сказав Ющенко, відзначивши, що тінізація бізнесу складалася впродовж попередніх десяти років, і змінити це досить складно.

Він нагадав, що і дотепер рівень тіньової економіки в Україні залишається досить високим і становить близько 45 – 47%, а на автомобільному ринку сягає 52%.

Президент підкреслив, що мета зустрічі в тому, щоб обговорити механізми розв'язання проблем, аби плідні відносини між владою і бізнесом зрештою відбулися.

Серед актуальних питань, Ющенко назвав, зокрема, проведення земельних аукціонів для полегшення процедури землевідведення, вдосконалення та уніфікацію стандартів, здійснення принаймні 5–6 соціальних реформ з метою подальшого зниження соціальних податків, реформування митної політики.

"Влада програє, якщо не знайде діалог з бізнесом", – констатував Ющенко.

Торкнувшись питання залучення інвестицій, Ющенко констатував, що за дев’ять місяців 2005 року темпи скоротилися в чотири рази, і зараз цей показник становить лише 7,5–7,8%.

Під час наради президент доручив Мінпромполітики, Мінекономіки та Держмитслужбі створити робочу групу із залученням експертів та урядовців, щоб виробити нову редакцію митного кодексу та митних тарифів.

Ющенко також дав доручення Міністерству економіки створити робочу групу з питань врегулювання автомобільного ринку.

Серед іншого, учасники наради погодилися, що громадськість має активно залучатися до вироблення стратегічних рішень щодо розвитку економіки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування