Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Шоколадного зайчика" не можна заховати в штанину Ющенка

Середа, 12 жовтня 2005, 10:44

Політолог Володимир Малинкович вважає, що, заводячи справу на екс-секретаря РНБО Петра Порошенка, генпрокурор Святослав Піскун не радився із президентом Ющенком і веде свою гру.

На його думку, Піскун "поставив" на Юлію Тимошенко й хоче підтримки з боку БЮТ і широких мас населення, повідомляє газета "Сегодня" у середу.

"Піскун бачить вигоду в тому, щоб грати проти партії президента, відкрити кримінальну справу проти Порошенка й загрожувати президенту кримінальною справою із приводу фінансування виборчої кампанії Ющенка Борисом Березовським", - сказав Малинкович.

Він підкреслив, що Піскун робить це в той момент, коли рейтинг пропрезидентської партії "безпрецедентно низький".

У той же час політолог Володимир Фесенко вважає, що Піскун відчуває, що Верховна Рада може висловити йому вотум недовіри, який може ініціювати "Наша Україна". Тому він починає прямо й побічно шантажувати Ющенка.

"Справа щодо будинку по вулиці Грушевського - це сильний піар-хід, завдяки якому Піскун стає борцем з корупцією, й так просто звільнити його вже не вийде", - вважає Фесенко.

"У випадку, якщо генпрокурору все-таки не вдасться залишитися у своєму кріслі до виборів, є запасний варіант — балотуватися в парламент за списком БЮТ", — сказав політолог.

У свою чергу депутат від фракції СДПУ(о) Михайло Добкін вважає, що справу до суду в Генпрокуратурі ніхто доводити й не збирається, а все це є профанацією.

"У Порошенка є статус кума, а це в кожному разі навіть сильніше депутатської недоторканності. Просто вже неможливо ховати "шоколадного зайчика" у широких штанинах президента, тому й відкрили показову справу про корупцію", - сказав Добкін.

Депутат-соціаліст Йосип Вінський також вважає, що "Піскун просто "розводить" громадськість. Функція прокурора - це не повідомляти про порушення кримінальних справ, а доводити їх до суду", - сказав Вінський.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування