Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Автору справи проти Кучми смішно від того, як Піскун майже пішов його дорогою

Понеділок, 10 жовтня 2005, 20:06

Екс-суддя Юрій Василенко, який порушував 2002 року справу проти Леоніда Кучми, критикує нинішнє відкриття Генпрокуратурою справи щодо працівників адміністрації тодішнього президента.

"Це спроба приспати увагу громадськості", - ідеться у коментарі Василенка, надісланому "Українській правді".

"Коли я прочитав це повідомлення, мені просто стало смішно. Піскун зображує бурхливу діяльність. Я думаю, що тільки з метою приховати усі свої недоліки, непрофесіоналізм при розслідуванні кримінальних справ щодо Гонгадзе", - відзначив Василенко.

За його словами, перешкоджання розслідуванню справи Гонгадзе здійснювали самі працівники прокуратури.

Василенко нагадав, що 33 заяви про відкриття справи проти Кучми, спрямовані 2002 року в апеляційний суд Києва депутатами Тимошенко, Морозом, Вінським, Турчиновим, залишилися без розгляду. Сам Василенко тоді був суддєю цього суду, і за відкриття справи проти Кучми він критикувався Піскуном.

Василенко нагадав, що перед звільненням Піскуна в 2003 декілька суддів заявили, що генпрокурор змушував їх займатися бізнесом на свою користь.

Колишній суддя також вважає незаконною постанову Печерського суду про відновлення Піскуна на посаді, оскільки оцінити (не)законність указу може тільки Конституційний суд.

Василенко вважає неправдивими слова Піскуна про те, що він не знав про порушення справи щодо працівників АП, які звільненням тодішнього генпрокурора завадили розслідуванню убивства Гонгадзе.

"По-перше, тут повинна бути заява самого Піскуна про порушення кримінальної справи, тому що він є по цій справі потерпілий. А якщо Піскун узагалі не знає про те, що справа порушена, то як вона взагалі могла бути порушена?", - поцікавився суддя.

Як повідомила прес-служба Генпрокуратури в неділю, у ГПУ порушено справу проти працівників адміністрації екс-президента Леоніда Кучми в рамках розслідування другого етапу кримінальної справи про убивство журналіста Георгія Гонгадзе.

Справа порушена у зв'язку з "незаконним звільненням" президентом Кучмою Святослава Піскуна з посади генпрокурора, що "істотно перешкодило розслідуванню кримінальної справи про убивство журналіста Гонгадзе".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування