Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко виправдалася за НЗФ

Субота, 3 вересня 2005, 17:32

Кабінет міністрів заявляє, що у врегулюванні ситуації навколо ВАТ "Нікопольський завод феросплавів" діяв відповідно до рішення суду.

Про це говориться в заяві уряду від 3 вересня щодо ситуації навколо НЗФ, переданій прес-службою Кабміну в агентство "Інтерфакс-Україна".

Уряд поділяє стурбованість суспільства і політичних партій щодо ситуації навколо незаконної приватизації НЗФ, що за рішенням суду повернутий у держвласність.

Кабмін заявляє, що надалі буде керуватися виключно державними інтересами, положеннями Конституції і законів України.

Як повідомлялося, 30 серпня в м. Орджонікідзе (Дніпропетровська обл.) відбулися загальні збори акціонерів ВАТ "Нікопольський завод феросплавів", які обрали новий менеджмент заводу.

Водночас, Віктор Пінчук вважає ці збори і прийняті на них рішення нелегітимними. З 30 серпня по 1 вересня біля НЗФ відбувався мітинг, організований колишніми власниками заводу.

1 вересня Ющенко наголосив, що контрольний пакет НЗФ належить державі, і доручив уряду і Фонду держмайна виключно у законному руслі поставити крапку в цій конфліктній ситуації.

При цьому президент вимагає призначення керівником заводу незалежного, ефективного і професійного менеджера, не пов'язаного з жодною фінансово-промисловою групою.

У п’ятницю з критикою дій Тимошенко щодо НЗФ виступила керівник фонду держмайна Валентина Семенюк.

У суботу партія "Народний союз Наша Україна" засудила втручання уряду в ситуацію з НЗФ.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування