Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Турчинов знайшов підприємства Порошенка в Молдові

Четвер, 29 вересня 2005, 13:05

Колишній секретар Ради національної безпеки та оборони України Петро Порошенко отримав контроль над трьома найбільшими підприємствами Молдови – АТ "Джеміні", АТ "Букурія", АТ "Кишинівський склозавод" - за допомогою офшорних технологій.

Про це заявив екс-глава Служби безпеки України Олександр Турчинов в інтерв'ю газеті "Сегодня", опублікованому у четвер, повідомляє УНІАН.

"Спочатку створювалися трасти, потім контрольні пакети цих підприємств одержали компанії, що створювалися в офшорах. Гроші виводилися з Молдови в офшорні зони, які знаходилися на Кіпрі і в Панамі", - заявив Турчинов.

За його словами, в справі фігурує багато доручень, підписаних особисто Порошенком. "Вважаю, слідство дасть об'єктивну оцінку цим матеріалам", - зазначив екс-глава СБУ.

Як повідомлялося раніше, "Генеральна прокуратура України направила в Генпрокуратуру Молдови клопотання підтвердити чи спростувати інформацію колишнього держсекретаря Олександра Зінченка про нібито злочинні дії екс-секретаря РНБОУ Порошенка в Республіці Молдова".

Раніше Турчинов звинуватив Порошенка в тому, що "він через офшорні компанії привласнив стратегічні об'єкти в Придністров'ї", - повідомляє агентство.

За словами екс-глави СБУ, група з врегулювання Придністровського конфлікту, яку очолював Порошенко, під час переговорів добилася тільки одного – справи в Молдові за цим фактом було закрито.

У той же час Турчинов заявив, що Порошенко не зміг знищити свідчення. Зокрема, в екс-керівника СБУ є документи, передані депутатом молдавського парламенту, на яких є підпис Порошенка як власника офшорних компаній, через які "перетікали" кошти за кордон.

"СБУ і Генеральна прокуратура повинні перевірити ці факти…", - заявив Турчинов.

Зокрема, він пообіцяв, що "навіть якщо документи зникнуть, він допоможе їх знайти".

Також він підкреслив, що не порушував закон і не робив ксерокопій кримінальних справ. "Але якщо вони зникнуть, я дуже швидко допоможу їх знайти", - підкреслив екс-глава СБУ.

19 вересня Порошенко заявив, що у Генпрокуратури України немає доказів про його причетність до корупції, а всі звинувачення ґрунтуються на виписках з інтернет-сайту "Україна кримінальна". Він обіцяє відстоювати свою честь, гідність і ділову репутацію в суді.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування