Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Помічник Ющенка дав Зінченку 3 дні. Той готує нові обвинувачення?

Вівторок, 20 вересня 2005, 17:10

Перший помічник президента Олександр Третьяков дав колишньому держсекретарю Олександру Зінченку три дні на вибачення.

З такою заявою для ЗМІ Третьяков звернувся у вівторок у зв’язку з оприлюдненими Генпрокуроатурою результатами перевірки заяв Зінченка.

За його словами, у зв’язку з тим, що згідно із висновками міжвідомчої комісії докази про його причетність до "будь-яких протиправних дій відсутні", він вважає "доведеним той факт, що заяви пана Зінченка мали наклепницький і провокативний характер".

"Вимагаю від нього публічного вибачення переді мною у триденний термін у приміщенні агенції "Інтерфакс-Україна", - заявив Третьяков.

"У випадку непорядної поведінки пана Зінченка і відмови вибачитися, я звернуся до суду з вимогою захисту мого порушеного права на чесне ім’я", - додав він.

Третьяков також наголосив, що "роблячи гучну і безпідставну заяву, порушуючи принцип презумпції невинності, колишній держсекретар керувався не фактами, а виключно політичними мотивами, направленими на дестабілізацію ситуації в країні".

"Переконаний, що заяви Зінченка мали виключно замовний характер і були спрямовані на підрив авторитету президента України та іміджу України у світі", – йдеться у заяві Третьякова.

У відповідь на це, Зінченко категорично відмовився просити вибачення у Третьякова.

Як повідомляє прес-служба Зінченка, він мотивує свою позицію наміром спілкуватися з першим помічником президента "виключно у судовій площині та в рамках розслідування Генеральної прокуратури".

В повідомленні також зазначається, що заява Генпрокуратури, згідно з якою не підтверджено складу протиправних дій Третьякова, "не виключає подальших кроків з боку Зінченка щодо інформування правоохоронних органів про конкретні факти, оприлюднені ним 5 вересня цього року".

"Оцінку діяльності започаткованим процесам суспільство вже дало", - наголошує Зінченко.

Після заяв Зінченка указом президента Третьяков був відсторонений від виконання своїх обов’язків до 20 вересня.

Раніше у вівторок Піскун заявив, що Генпрокуратура не знайшла доказів причетності Третьякова, Порошенка та Мартиненка до корупційних дій, зазначених у заявах Зінченка.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування