Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Посадовцям, які поремонтували "Хортицю" на 750 тисяч, світить 8 років

П'ятниця, 2 вересня 2005, 10:16

Прокуратура Запоріжжя порушила кримінальну справу за фактом зловживання службовим становищем посадовцями, дії яких призвели до незаконного використання понад 750 тис. грн., виділених з держбюджету, на проведення ремонтно-будівельних робіт в музеї на території Національного заповідника "Острів "Хортиця".

Як повідомила УНІАН перший заступник прокурора Запоріжжя Вікторія Науменко, факт незаконного використання коштів було виявлено в ході перевірки, що проводилася в заповіднику працівниками прокуратури.

"У ході перевірки було встановлено, що в 2004 році – на початку 2005 року, діючи з корисливих мотивів, посадовці ремонтно-будівельного управління, яке здійснювало ремонт покрівлі і реконструкцію гранітного фасаду музею, незаконно завищували вартість виконаних робіт, а посадовці (тепер уже колишні) заповідника підписували акти з цими даними, які не відповідають дійсності", - сказала вона.

У результаті, за її словами, загальна вартість виконаних робіт була завищена удвічі: з 1,5 млн. грн. виділених коштів понад 750 тис. грн. були незаконно використані.

Дії посадовців ремонтно-будівельного управління і заповідника кваліфіковані як злочин, передбачений ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України – "зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки" і який карається позбавленням волі строком від 5 до 8 років.

Хто конкретно з колишніх посадовців Національного заповідника "Острів "Хортиця" допустив зловживання і куди "пішли" понад 750 тис. грн. коштів встановлює слідство.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування