Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кравчук хоче, щоб імпічмент Ющенка ініціювала Тимошенко?

Субота, 17 вересня 2005, 16:13

Лідер фракції СДПУ(о) Леонід Кравчук, глава форуму "Об'єднаємо Україну" заявляє, що не має у своєму розпорядженні оригіналів документів, які підтверджують факт фінансування бізнесменом Борисом Березовським виборчої кампанії Віктора Ющенка.

На прес-конференції в суботу в Харкові, відповідаючи на питання агентства "Інтерфакс-Україна", Кравчук сказав: "У мене справжніх документів нема".

При цьому він підкреслив: "Я не говорив ніде, що ці документи справжні". Кравчук сказав, що раніше він говорив лише про те, що, довідавшись про публікації платіжних доручень в інтернеті, подзвонив Березовському й одержав від того підтвердження, що ці документи справжні.

Також, за його словами, Березовський неодноразово підтверджував дійсність опублікованих в інтернеті платіжних доручень.

Разом з тим, з'ясовувати, відповідає це дійсності, чи ні, повинна парламентська слідча комісія, переконаний Кравчук. "Не моя справа займатися розслідуванням", - сказав він.

"Є суб'єкт- пан Березовський, його слова, від яких він не відмовиться. Якщо потрібні будуть справжні документи, це повинна зробити слідча комісія", - сказав він.

Відповідаючи на питання, наскільки реальним може бути імпічмент президента, у випадку, якщо оприлюднені ним факти підтвердяться, Кравчук сказав: "Чи можливий імпічмент, чи ні, буде визначати не Кравчук, а Верховна Рада".

Це рішення повинно будуватися винятково на матеріалах комісії, переконаний він (для ініціювання імпічменту повинна бути створена тимчасова слідча комісія парламенту - ІФ).

Відповідаючи після прес-конференції на питання агентства, чи буде він ініціювати створення такої комісії, Кравчук сказав: "Я особисто поки ні, поки не вивчу ситуацію в парламенті". На його думку, у парламенті досить суб'єктів, що могли б ініціювати це питання, зокрема, Блок Юліи Тимошенко.

Відповідаючи на питання, як би він вчинив, якби стало відомо, що Березовський фінансував виборчу кампанію Віктора Януковича, Кравчук сказав, що точно так само.

На президентських виборах 2004 року СДПУ(о) підтримувала Януковича.

Інтерфакс

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: