Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Омельченко робить підкоп під губернатора Київщини

Вівторок, 13 вересня 2005, 15:19

Київський регіональний відділ Асоціації міст просить президента Віктора Ющенка особисто розібратися в ситуації в Київській області і припинити протизаконні дії місцевого губернатора Євгена Жовтяка.

Про це сказано у зверненні до президента, прийнятому на позачергових зборах Київського регіонального відділу Асоціації.

"Київський регіональний відділ Асоціації міст України звертається до вас із приводу критичної ситуації, що загрожує існуванню місцевого самоврядування на Київщині у зв'язку з діями голови Київської обласної державної адміністрації Жовтяка", - сказано у зверненні.

Асоціація просить Ющенка особисто втрутитися в ситуацію й вжити заходів для припинення нібито протизаконних дій Жовтяка проти міських, сільських і селищних голів й органів місцевого самоврядування.

Асоціація вказує на тенденцію бездіяльності обласної влади з вирішення земельних і фінансових питань у регіоні, а також тиску на органи місцевого самоврядування.

"Вражає те, що все можливе для дестабілізації соціально-політичної ситуації в населених пунктах області роблять місцеві осередки партії УНП", - сказано у зверненні.

Асоціація прогнозує, що тиск на місцеве управління триватиме.

Голова київського регіонального відділу організації, мер міста Бровари Віктор Антоненко сказав журналістам, що мери міст не раз вели переговори з Жовтяком із приводу ситуації в області, у тому числі й недостатнього наповнення місцевих бюджетів.

Антоненко стверджує, що ці переговори жодним чином не позначаться на ситуації в області.

"Ми постійно вели переговори, ми не хотіли всіх цих проблем. Ми хотіли домовитися...На сьогодні ситуацію на Київщині я оцінюю як критичну", - сказав Антоненко.

Він особливо наголосив на стурбованості Асоціації з приводу тиску особисто на мерів міст, згадавши в цьому ключі затримання мера Вишневого Анатолія Гошка.

Антоненко припускає, що губернатор чинить тиск на місцеве самоврядування, щоб домогтися зміни керівників місцевої влади на користь близьких йому людей.

Антоненко додав, що подав заяву в прокуратуру про порушення законів в управлінні областю.

Асоціація також направила звернення голові Верховної Ради Володимиру Литвину, Юлії Тимошенко, яка тоді очолювала уряд, президентові асоціації міст, мерові Києва Олександру Омельченку й заступникові голови Комітету Ради з держбудівництва Юрію Ключковському.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування