Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гроші від заводів Пінчука Тимошенко роздасть людям

Субота, 20 серпня 2005, 13:36

Кабмін планує спростити для громадян процедуру погашення заборгованості за житлово-комунальні послуги за рахунок грошових заощаджень в Ощадбанку колишнього СРСР.

Розпорядження підготувати проект змін у відповідну постанову дала прем'єр-міністр Юлія Тимошенко на нараді в уряді в суботу.

За її словами, Ощадбанк, Міністерство фінансів і Держжитлокомунгосп повинні підготувати і внести такі зміни в інструкцію про порядок погашення заборгованості, щоб люди менше були задіяні в бюрократичних процесах.

"Спростіть для людей процедуру", - сказала прем'єр, відзначивши, що громадянин повинен прийти в установу Ощадбанку і написати заяву, після чого повинні бути зроблені необхідні взаєморозрахунки.

Разом з тим міністр фінансів Віктор Пинзеник і виконуючий обов'язки голови правління ВАТ "Ощадбанк" Олександр Морозов відзначили у своїх виступах, що дане спрощення неможливе.

Зокрема, за словами Морозова, алгоритм взаєморозрахунків передбачає звернення громадянина в житлово-комунальне підприємство за довідкою про обсяг заборгованості по житкомпослугам, після чого він звертається в Ощадбанк, що списує з його рахунка необхідну суму.

При цьому глава Ощадбанку відзначив, що якщо заборгованість за житкомпослуги перевищує обсяг коштів на ощадній книжці, то така людина може погашати заборгованість не тільки зі свого рахунка, але і з рахунка інших людей по їхніх заявах.

У свою чергу Пинзеник відзначив, що в даний час є фінансові ресурси для того, щоб починати роботу з взаєморозрахунку. За його словами, проблема може полягати тільки в погодженості роботи всіх структур, задіяних у даному процесі.

У ході наради Тимошенко також доручила облдержадміністраціям і структурам, відповідальним за проведення взаєморозрахунків по заборгованості за послуги ЖКХ, робити щомісячні звіти для уряду з балансом по заборгованості і заощадженням.

Вона також висловила думку, що всі розрахунки необхідно провести до 1 грудня 2005 року, "тому що в грудні ми повинні відобразити це в бюджеті (2006 року)".

При цьому прем'єр нагадала, що в даний час із заявами по погашенню заборгованості люди можуть звертатися до 15 листопада, запропонувавши продовжити цей термін до 15 грудня з можливою пролонгацією в разі потреби.

Тимошенко також відзначила, що часткове повернення знецінених внесків грошима можливо при надходженні коштів від приватизації в достатньому обсязі.

"Якщо ми зуміємо провести публічну грошову приватизацію "Криворіжсталі", Нікопольського заводу феросплавів, Одеського припортового заводу, інших об'єктів, ми зможемо до кінця року розглянути питання часткового повернення заощаджень громадян грішми - для тих, у кого немає заборгованості по послугах ЖКХ", - сказала вона.

Завершуючи нараду, Тимошенко відзначила, що аналогічне засідання відбудеться через два тижні. "Ми зберемося, щоб відкоригувати і відшліфувати нашу роботу", - сказала прем'єр.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: