На Тимошенко подають в суд

Середа, 17 серпня 2005, 15:46

Республіканська партія України має намір подати в суд на прем'єр-міністра Юлію Тимошенко за звинувачення екс-керівника НАК "Нафтогаз Україна", голови РПУ Юрія Бойка у зраді національних інтересів.

Як повідомили у прес-службі РПУ, про це сказав депутат, перший заступник голови РПУ Юлій Іоффе на зустрічі з журналістами в Горлівці Донецької області.

"Ми хочемо, щоб Тимошенко в суді довела факт державної зради голови Республіканської партії України Юрія Бойка", - заявив Іоффе.

Він вважає, що звинувачення Тимошенко на адресу Бойка стали реакцією на "гостру критику республіканців" на адресу уряду.

"Учора з цього питання пройшло засідання президії політради партії, і ми прийняли рішення подати в суд на прем'єр-міністра за її безгрунтовні звинувачення на адресу нашого лідера. Зараз готується позов про захист честь і гідності Бойка, який ми маємо намір подати найближчим часом", - зазначив Іоффе.

Він також закликав уряд не намагатися шукати винних і не перекладати відповідальність за власні прорахунки.

"Я розцінюю це або як особисту помсту тих, кого Бойко відірвав від корита, або як бажання повернути їх назад. При цьому кращий вихід для них перекласти вину на попередника, тому й було прийняте спеціальне рішення Кабміну, згідно з яким усі силові відомства і перевіряючі органи мають збирати "компромат" на попереднє керівництво НАК. З цього нічого не вийшло, акти численних перевірок, зокрема СБУ, прокуратури, КРУ не виявили порушень", - зазначив він.

Як відомо, Тимошенко 7 серпня в ефірі програми радіо "Свобода" звинуватила в проблемах з постачанням газу колишнє українське керівництво.

"За останніх два-три роки в системі забезпечення України газом, у системі спілкування з Росією... українське керівництво, зокрема колишній президент країни, я маю на увазі Кучму, зокрема й керівник "Нафтогазу" Бойко просто грубо здали національні інтереси України”, - сказала Тимошенко.


УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування