Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російські бізнесмени куплять "Інтер" для Ющенка?

Середа, 17 серпня 2005, 15:29

Депутат Держдуми Віктор Ілюхін звернувся до президента Росії Володимира Путіна з листом про те, що російські бізнесмени купують український канал "Інтер", щоб потім передати його людям з оточення президента України Віктора Ющенка.

Про це Ілюхін заявив у прямому ефірі радіо "Ехо Москви".

"От я можу вам сказати, що 15 серпня 2005 року я звернувся до президента РФ Путіна з листом про те, що в численних російських й українських ЗМІ з'явилися повідомлення про те, що наші бізнесмени, великі бізнесмени Вексельберг, це група "Ренова" й Абрамов, група "ЕвразХолдинг", купують найбільший суспільно-політичний телеканал України "Інтер", - розповів він.

За словами Ілюхіна, канал по суті справи бізнесмени номінально здобувають, "а далі цей канал переходить у руки, як говориться, найближчого оточення Ющенко".

Він підкреслив, що "Інтер" в основному використали опозиційні сили Ющенка - Соціал-демократи, центристи. "Цей канал проводив програми й транслював саме проросійські програми. Канал, що у своїх телевізійних передачах орієнтував на зближення з Росією", - сказав він.

Він також розповів, що російським бізнесменам Вексельбергу й Абрамову замість "Інтера" запропонували "по суті справи придбання Нікопольського ферросплавного заводу".

"Тобто ми вам даємо цей завод, російські бізнесмени, а ви віддайте нам цей канал "Інтер". Він сьогодні на утриманні, по суті справи, російського бізнесу. І виходить так, що замість того, щоб дійсно проводити політику проросійську, захищати інтереси Росії в Україні, ці добродії з легкістю можуть віддати канал прихильникам Ющенка і який буде, по суті, бити по інтересах Росії", - сказав Ілюхін.

Він підкреслив, що в цьому він бачить небезпеку цієї угоди для Росії. "Кажуть, що вітчизняний капітал захищає вітчизняні інтереси. Не захищає. Сьогодні для олігархів важливо одержати цей завод. А що втратить Росія, якщо цей канал піде в руки оточення Ющенка, їх це, по суті, не цікавить", - сказав він.

На питання, що в цій ситуації може зробити Путін, Ілюхін сказав:

"А ви знаєте, я можу сказати, ми, що не знаємо, яку лінію проводить Ющенко? Він сьогодні створює нову співдружність, державу, для того щоб ізолювати Росію. І ця співдружність буде володіти таким каналом, і мовити на населення України й Росії".

"Тобто, розширюючи це між російським й українським народом. Що може зробити Путін. Ви знаєте, можливостей багато. Ну, знайшли ж можливість Ходорковського покарати, як говориться, щоб іншим неповадно було", - сказав він.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування