Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головою Держмитслужби Ющенко призначив контрабандиста?

Четвер, 11 серпня 2005, 16:39

Колишній перший заступник голови Державної митної служби Микола Салагор вважає, що нинішній глава Держмитслужби Володимир Скомаровський не має права займати цю посаду, оскільки сховав факт амністії, по якій була закрита порушена проти нього кримінальна справа.

Про це Салагор заявив на прес-конференції в Києві в четвер, передає Інтерфакс-Україна.

Він повідомив, що володіє документальним підтвердженням того, що в 1999 році проти Скомаровського порушувалася кримінальна справа за "здійснення контрабанди, ухиляння від сплати податків і службова підлог", однак потім була закрита по амністії.

"Що робить у новій владі людина, яка була обвинувачена у контрабанді, і жоден суд України це обвинувачення не зняв", - сказав Салагор.

На його думку, Скомаровський не мав права обіймати посаду керівника Держмитслужби, тому що амністія не ставить під сумнів законність і обґрунтованість висунутих обвинувачень.

"Я переконаний, що ні морального, а тим більше законного, права обіймати посаду глави служби він не має... Він обдурив президента й обдурив український народ", - підкреслив він.

Відповідаючи на питання про те, як має у такій ситуації діяти президент, Салагор сказав: "Я не буду коментувати дії президента. Я думаю, що президент прийме правильне рішення".

У той же час Салагор відзначив, що прогнозує зменшення надходжень у держбюджет України від митних зборів.

За його словами, до кінця року Держмитслужба могла принести в держбюджет близько 30 млрд. грн., однак після розширеного засідання колегії Держмитслужби 19 липня, після якого президент Віктор Ющенко звільнив Салагора, надходження різко знизилися.

Зокрема, відзначив він, у липні Держмитслужба виконала завдання тільки на 92%. "Це в кількісному відношенні за найскромнішими підрахунками складає близько 300 млн. грн.", - сказав він.

Крім того, Салагор звернув увагу на те, що ще в липні українські митники щодня збирали майже 150 млн. грн. податків і зборів, а сьогодні ця цифра складає близько 80 млн. грн. на день.

Таку ситуацію Салагор пов'язує з тим, що в липні всі 50 керівників регіональних митниць написали заяви про звільнення за власним бажанням і зарахуванні їх на посаді перших заступників.

На його думку, керівництво України має вжити заходів по запобіганню негативним наслідкам, що відбудуться, якщо стан справ і керівництво Державної митної служби залишаться незмінними.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування