Піскун неправильно визначив винного у аваріях на дорогах?

Середа, 10 серпня 2005, 19:35

Генпрокурор Святослав Піскун вніс припис голові правління Державної служби автомобільних доріг України з вимогою вжити невідкладних заходів для наведення порядку в експлуатації автодоріг та забезпечення безпеки дорожнього руху в Україні.

Про це повідомляє прес-служба генпрокуратури в середу.

Прокуратура стверджує, вивчення ситуації, яка склалася з аварійністю на автошляхах вказує, що однією із причин такого стану, поряд з порушенням правил дорожнього руху водіями, є "недоліки в експлуатаційному утриманні автомобільних доріг підприємствами Держслужби автодоріг України.

Також в повідомленні зазначається, що саме з вини працівників Держслужби автородоріг у 1 півріччі 2005 року сталося понад 130 дорожньо-транспортних пригод, в яких загинуло 17 та травмовано 151 особа.

У свою чергу державна служба автодоріг спростовує обвинувачення Генпрокуратури в невживанні заходів по забезпеченню безпеки на дорогах країни, що, у свою чергу, привело до високого рівня аварійності, повідомляють "Новості-Україна".

"Статистика говорить про те, що стан безпеки на дорогах, що перебувають у віданні Укравтодору, з кожним роком покращується", – говориться в заяві.

Представники Укравтодору також наводять статистичні дані Державтоінспекції, згідно яким, зокрема, у результаті ДТП у першій половині 2003 року загинули 33 особи, за аналогічний період 2004 року – 25 осіб і в першому півріччі поточного року – 17.

"Таким чином, обвинувачення генеральної прокуратури України в бездіяльності не відповідає дійсності", – підкреслюють автори документу.

Раніше ЗМІ зауважували, що збільшення аварійності на дорогах сталося через ліквідацію ДАІ. В свою чергу начальник департаменту ДАІ Сергій Коломієць зазначив, що аварійність почала підвищуватись ще з 2001 року.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: