Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Червоненко не хоче танців на автобані і "болванчиків" в уряді

П'ятниця, 8 липня 2005, 10:51
Міністр транспорту та зв’язку Євген Червоненко вважає, що контрольний пакет акцій "Укртелекому" має належати державі.

Про це він сказав в інтерв’ю "Львівській газеті" у п’ятницю.

"Ми з Третьяковим (перший помічник президента, голова наглядової ради "Укртелекому") маємо узгоджену позицію – продавати 42%. 51% мусить бути за державою", - сказав він.

Червоненко вважає, "що або прихід стратегічного інвестора на 42%, або й просто виставлення на відкритий фондовий ринок дасть великий прибуток" для держави.

Відповідаючи на питання щодо його ставлення до того, що нещодавно Верховна Рада своєю постановою призупинила приватизацію "Укртелекому", міністр сказав, що "призупинили злочинний, у моєму розумінні, закон, який приписували для того, щоб приватизувати "Укртелеком" за сумою річного чистого прибутку".

Червоненко також повідомив, що до 22 серпня мають бути завершені основні роботи по добудові автобану "Київ – Одеса", а до кінця вересня повністю - ділянка дороги від Жешкова до Червонознам’янки.

"А загалом це не автобан, слід забути це слово. Це траса класу 1б, яка має чотири ряди та безпечну крейсерську швидкість 140 км на годину. Там не буде танців, перерізання стрічок, а просто людська вдячність", - зазначив міністр.

За його словами, дорога буде безкоштовною, "хоч мене переконували через села пустити альтернативну". "Але я поважаю людей, і ніколи цього не буде. Люди не будуть їздити кущами та проклинати мене", - сказав Червоненко.

Відповідаючи на питання, як в нього складаються стосунки з прем’єром Юлією Тимошенко, Червоненко зазначив, що "абсолютно нормально, конструктивно, я б навіть сказав дружньо".

Однак, за його словами, він не любить "втручання політиків в економіку, насамперед у Мінтрансзв’язку". "Болванчики" на уряді не потрібні", - додав він.

На питання, чи повинен президент Віктор Ющенко на парламентських виборах очолювати список "Народного Союзу Наша Україна", Червоненко відповів, що "буде не зовсім чесно, коли такі харизматичні політики як Юлія Володимирівна, Володимир Михайлович (Литвин) та Олександр Олександрович (Омельченко) очолюватимуть, а Ющенко, який має найбільший відсоток довіри, залишиться за кадром", додавши проте, що "це буде його рішення".

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: