Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Держсекретаріат тисне на Семенюк на користь колишнього прихильника Януковича

Вівторок, 5 липня 2005, 10:54
Голова Фонду держмайна Валентина Семенюк підтверджує, що до неї надходили дзвінки з держсекретаріату з вимогою вирішити справу по одному луганському підприємству на користь Костянтина Жеваго.

Про це вона заявила в інтерв'ю журналістам у вівторок, передає ЛІГАБізнесІнформ.

Семенюк, зокрема, відзначила: "Такі дзвінки були. Так."

Крім того, глава ФДМ вважає, що укази по призначенню її заступників не видаються, оскільки з боку певних осіб існує зацікавленість у тому, щоб Фонд не працював на повну силу, "щоб потім можна було сказати, що Семенюк не впоралася".

За її словами, "це робить відповідне оточення, яке хотіло б, щоб Фонд держмайна був ручним".

Крім того, глава ФДМ, коментуючи рішення Апеляційного суду про позбавлення її депутатських повноважень, заявила, що "це значить, що мене ще раз поставили в позу, і якщо я не буду виконувати рішення судів із продажу того або іншого об'єкта на чиюсь користь, то проти мене будуть відкривати кримінальні справи".

При цьому Семенюк відзначила, що депутатський мандат був для неї захистом на посаді голови ФДМ. Вона також підкреслила, що з боку Фонду держмайна сьогодні ніякого беззаконня не буде: "Є один механізм - виконання інвестзобов'язань. Не виконуються - я буду звертатися до суду".

Глава Фонду також заявила, що в Україні не може бути ніякої реприватизації. За її словами, на сьогоднішній день відсутній закон про реприватизацію, й тому такі процеси відбуватися не можуть. "Це комусь так хочеться, щоб я була реприватизатором. Прийміть закон - тоді будемо його виконувати", - сказала вона.

Раніше у вівторок із трибуни парламенту Семенюк заявила, що проти неї порушили сім кримінальних справ за те, що вона відмовилася підписати документи із продажу одного з підприємств, які є в списку об'єктів, що не підлягають приватизації.

"Он сидить міністр юстиції, який може підтвердити, що по одному з підприємств на мене порушили сім справ за те, що я відмовилася підписати документи. І тільки завдяки тому, що існує міністерство юстиції, це не вдалося. У нас давно вже суди вирішують, кому що продавати", - зазначила Семенюк.

Жеваго до 4 грудня 2004 року був членом фракції "Регіони України".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування