Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко розповіла детектив, як Пінчук зіпсував їй ніч і забрав завод

Четвер, 28 липня 2005, 13:51

Прем’єр Юлія Тимошенко заявляє, що вночі відбулися спроби заблокувати повернення у державну власність 51% Нікопольського заводу феросплавів, яким до того володів Віктор Пінчук.

Під час прес-конференції в четвер Тимошенко повідомила, що після рішення апеляційного суду Київської області, яке було не на користь Пінчука, відбулася "окрема детективна історія".

"Один з нещодавно призначених керівників Вищого господарського суду Хандурін вночі вихоплював з м’ясом півсправи по Нікопольському заводу феросплавів", - сказала Тимошенко.

За її словами, рішення суду було "абсолютно неоформлене", але Хандурін поспішав, бо, за словами прем’єра, "розумів, що у четвер відбудуться збори акціонерів Нікопольського заводу феросплавів, і держава вступить у права власника".

"Практично Хандурін прийняв ухвалу про призупинення рішення суду на користь держави, порушуючи всі процедурні норми", - сказала вона.

За словами Тимошенко, на суддів апеляційного суду Київської області, які винесли рішення про незаконність володіння Пінчуком підприємством, чинився тиск:

"Я володію інформацією, який тиск був на цих суддів. Їх і кнутом, і пряником, і "єжовими рукавицями" брали так, що не кожний суддя витримав би цей тиск".

За словами Тимошенко, "якщо Хандурін продовжуватиме діяти навколо Нікопольського заводу феросплавів, то бюджет від відсутності прозорої приватизації цього підприємства втратить близько одного мільярда гривень".

"Це, щоб ви відчули мотивацію, чому деякі судді вночі пишуть ухвали замість того, щоб спати", - звернулася Тимошенко до журналістів.

За словами Тимошенко, напередодні уряд отримав лише резолютивну частину рішення суду про незаконність приватизації заводу Пінчуком.

"Чесно кажучи, ми щиро зраділи, що правосуддя в Україні народжується", - додала Тимошенко.

Вона повідомила, що ще до дій Хандуріна уряд доручив заступнику міністра промислової політики поїхати на збори акціонерів Нікопольського заводу феросплавів і призначити нове керівництво.

"Щоб завод почав працювати на бюджет, щоб почав готуватися до нової чесної приватизації", - пояснила вона.

Тимошенко також сказала, що після наради близько 24 години їй потелефонував міністр юстиції Роман Зварич. "Він сказав: у нас є свіжа новина. Вночі нєкій заступник голови господарського суду Хандурін навчився виносити ухвали, і вона практично зупиняє рішення суду на користь держави", - розповіла Тимошенко.

"Я запитала: "Чи є у нас ця ухвала?" На що міністр юстиції сказав: "Нам зателефонували і поінформували, що така ухвала є". І якщо ми дуже хочемо – ми її побачимо на зборах акціонерів Нікопольського заводу як сюрприз", - пояснила Тимошенко.

"Я думаю, вона в підручники юристів увійде як "нічна ухвала". Буде така спеціальна тема. Я хочу, щоб такі речі припинялися", - додала вона.

Вона пообіцяла звернутися до Генпрокуратури щодо дій Хандуріна і сказала, що Мін'юст від імені уряду звернеться до Вищого господарського суду.

"Щоб Хандуріних залишалося все менше в системі правосуддя. Ми застосуємо всі необхідні правові важелі, які таких суддів видалили б з системи правосуддя", сказала Тимошенко.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування