Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Баранівському тепер заважає Пинзеник

Четвер, 28 липня 2005, 13:48

Міністр аграрної політики Олександр Баранівський звинувачує міністерство фінансів у блокуванні вирішення питань держпідтримки сільського господарства в 2006 році.

Про це він заявив на засіданні Кабміну в понеділок, передає "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу мінагрополітики.

Міністр вважає, що мінфін проігнорував постанову парламенту "Про основні напрямки бюджетної політики на 2006 рік", що передбачає виділення в 2006 році бюджетних коштів на заставні закупівлі зерна, створення фонду аграрних страхових субсидій, надання бюджетних дотацій виробникам продукції тваринництва.

Також, за словами Баранівського, постанова передбачає здешевлення кредитів для підприємств сільгоспмашинобудування і часткову компенсацію вартості сільгосптехніки, а також на паспортизацію земель і заходи для поліпшення родючості ґрунту.

"Вирішення всіх цих питань блокується мінфіном", - наводить прес-служба заяву Баранівського.

За словами міністра, для реалізації цих заходів, за попередніми розрахунками, необхідно 7,8 млрд. грн.

У дорученні Верховної Ради відзначається необхідність направити на підтримку аграрного сектора і забезпечення соціальної сфери села не менше 10% видаткової частини держбюджету-2006, а "міністерство фінансів доводить мінагрополітики граничні обсяги витрат і надання кредитів загального фонду на 2006 рік в обсязі 4,117 млн. грн. (без капітальних витрат).

За даними мінагрополітики, держбюджетом на 2005 рік витрати із загального фонду на АПК складають 4,098 млн. грн.

Офіційний курс на 28 липня - 5,0500 грн./$1.

Як відомо, раніше Баранівський звинувачував міністра економіки Сергія Терьохіна у спробах знищити вітчизняного цукровиробника. Зокрема, він говорив, що Терьохін лобіює ввезення в Україну цукру-сирцю, що, за його словами, поставить під загрозу існування української цукрової галузі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування