Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин хоче, щоб у нього з Тимошенко все було "штатно"

Вівторок, 26 липня 2005, 19:52

Позбавлення депутатів недоторканності несвоєчасно, вважає голова Верховної Ради України Володимир Литвин.

"Я вважаю, що це несвоєчасно, я маю на увазі тотальне скасування депутатської недоторканності", - сказав він на прес-конференції у вівторок у ході робочої поїздки в Миколаївську область, передає Інтерфакс-Україна.

За словами спікера, "у деяких межах" депутатська недоторканність необхідна, оскільки потрібно говорити про принципові речі, а також відстоювати інтереси регіонів, а без депутатської недоторканності це буде зробити складно.

Спікер підкреслив, що якщо говорити про скасування депутатської недоторканності тоді очевидно потрібно порушувати питання й про інших державних діячів за винятком президента України, оскільки він є гарантом Конституції й гарантом держави.

Литвин також на питання про те, що наслідком можливого майбутнього конфлікту в парламенті восени може бути зміна керівництва парламенту, він сказав, що його не турбує питання про можливу зміну керівництва парламенту у вересні нинішнього року.

"Я взагалі скажу вам чесно, не хотів би відповідати на це питання, але з моєї сторони це буде некоректно", - сказав Литвин.

"Якщо жити по принципах тієї політики, що розкритикували, і тих політиків, яких прокляли, які намагалися підігнати під себе все, що можна підігнати, будь ласка, пускай спробують. Мене це не хвилює", - сказав Литвин.

Литвин також виступає за формування більшості в парламенті, однак вважає, що структура парламентської більшості й структур Кабінету міністрів повинні бути наведені у відповідність.

У вівторок Ющенко заявляв про необхідність підписання документа, направленого на підвищення ефективності роботи Верховної Ради і її співробітництва з Кабінетом міністрів.

"Я за те, щоб була більшість", - сказав Литвин, нагадавши в той же час, що на засіданні Кабінету міністрів у понеділок він говорив про невідповідність структури Кабінету міністрів структурі й нинішньому складу парламенту. "Очевидно, потрібно приводити або те, або інше у відповідність", - відзначив він.

Спікер нагадав, що фракція очолюваної їм Народної партії в парламенті є другою за чисельністю фракцією, однак вона не представлена в складі уряду.

Відповідаючи на питання журналістів, чи можна говорити про те, що конфлікт між урядом і парламентом вичерпаний, і відносини двох галузей влади налагоджуються, спікер сказав: "Я б не піднімав те, що відбулося, до рівня конфлікту". Він підкреслив, що кожна зі сторін висловила свою точку зору й свою позицію, і більше немає підстав для повернення до цього питання.

"Мені б хотілося, щоб усе змінилося в кращу сторону, тому що ділити нема чого", - сказав Литвин, додавши: "Я б хотів, щоб усе було штатно".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування