Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Все що накопав на фальсифікаторів, Турчинов віддав Піскуну

П'ятниця, 22 липня 2005, 22:39
По справі фальсифікації виборів проходять колишні керівники держави, але СБУ передала цю справу за підзвітністю Генпрокуратурі.

Про це заявив голова СБУ Олександр Турчинов в ефірі 5 каналу.

Говорячи про справу фальсифікації виборів, Турчинов зазначив, що "одна справа очевидність, журналістська чи політична, інша – юридичні аргументи".

За його словами, справа про транзитний сервер і фальсифікації знаходиться зараз в Генпрокуратурі.

"Вона стосується високих посадовців – перший другий ранг, керівників держави в минулому. Це прерогатива виключно прокуратури. Матеріали, які ми мали, ми передали колегам", - зазначив він.

Коментуючи, чому так довго розслідує, Турчинов припустив, що напевно багато справ і слідчі не встигають їх опрацьовувати. Він висловив сподівання, що ці "справи матимуть судову практику".

Що стосується записів, які оприлюднив Олег Рибачук про фальсифікацію виборів, Турчинов сказав, що були розслідувані всі випадки щодо прослуховування і незаконного стеження.

"Всі матеріали, які отримали, ми передали за підзвітністю Генеральній прокуратурі. Те, що ця справа досі не дійшла до суду, звісно, не сприяє нормалізації клімату в державі", - сказав Турчинов.

"Багато було розмов, які писалися поза контролем. Писалися з мобільних телефонів і писати могли не лише співробітники СБУ, а й багато інших інституцій, тому я не хочу розголошувати матеріали слідства", - зазначив він про ситуацію з прослушкою.

На питання, чи є серед них співробітники СБУ, Турчинов відповів: "Безумовно, як СБУ, так і міністерства внутрішніх справ".

Турчинов також зазначив, що не варто перебільшувати роль спецслужб під час революції.

"Багато порядних працівників зіграли свою роль, щоб не допустити розвитку ситуації по найгіршому сценарію, але ж перебільшувати вплив СБУ не треба, бо в першу чергу революцію захистили мільйони людей", - сказав він.

На питання, чи правда, що в нього за ці півроку посивіла борода, Турчинов відповів, що йому складно судити і "зі сторони видніше".

Говорячи про свої стосунки з президентом і секретарем РНБО, голова СБУ зазначив, що у нього "нормальне спілкування з президентом".

"Не завжди в президента вистачає часу, щоб зустрічатися регулярно, але я розумію його графік, ....з секретарем РНБО у нас робочі стосунки, СБУ працює стабільно, я не чув критики служби з боку секретаря РНБО", - сказав він.

Українська правда


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: