На Ахметова може не вистачити доказів. Але є ще кілька епізодів

П'ятниця, 22 липня 2005, 14:52
У МВС може не вистачити доказів, щоб довести до кінця кримінальну справу, в якій фігурує Ринат Ахметов.

Про це пише українське видання "Комерсанта"

За даними "Коммерсанта", кримінальну справу, у якій фігурує Ахметов, у четвер ще не було порушено. Основна проблема в тому, що потерпілий Сергій Чернишов відмовляється свідчити проти бізнесмена.

Формальний привід для порушення справи в міліції є, але немає жодної гарантії, що її вдасться довести до суду, а тим більше – до обвинувального вироку, пише видання.

"Справу можна порушувати і без згоди потерпілого Чернишова, за фактом соціально небезпечного діяння. Але практика показує, що якщо потерпілий відмовляється від обвинувачень і не допомагає слідству, то в суді справа зазвичай розсипається", – заявив "Коммерсанту" керівник департаменту МВС по зв'язках із громадськістю Костянтин Стогній.

Як пише "Комерсант", паралельно зі "справою Боцмана" карний розшук розслідує ще кілька епізодів кінця 80-х-середини 90-х років, до яких, на думку оперативників, може бути причетний Ахметов.

Однак і при розслідуванні цих епізодів міліція вже зіштовхнулася з недостачею доказів. "У нас є дуже багато питань у зв'язку з подіями, що відбувалися в Донецькій області. У тому числі – до працівників міліції, що займалися цими питаннями", – заявив у цьому зв'язку начальник відділу по боротьбі з організованою злочинністю департаменту карного розшуку МВС Сергій Блохін.

У той же час у четвер прес-служба Рината Ахметова поширила лист американської юридичної фірми Akin Gump Strauss Hauer & Feld LLP, що консультує Ахметова.

У цьому документі партнер фірми Марк Макдугалл заявив, що в його компанії є "завірені докази" того, що "правоохоронні органи знали, що висувають Ахметову необґрунтовані обвинувачення".

Дії української міліції Макдугалл назвав політичним замовленням. У той же час один з керівників компанії Akin Gump на умовах анонімності повідомив виданню, що його юридична фірма поки не має наміру захищати інтереси Рината Ахметова в українських судах.

"Але якщо справа досягне міжнародного масштабу, ми будемо готові представляти його інтереси, наприклад, у Європі або США", – заявив співрозмовник.

Читайте також:

Ахметов не стріляв у Боцмана, тому що був пацан, а той нічого не бачить

Луценко підловив Ахметова хитрою "спецоперацією"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: