Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Губернатор, якого хочуть звільнити, відмовився від половини зарплати

Четвер, 21 липня 2005, 17:02
Керівники Рівненської обласної держадміністрації офіційно відмовляються від 50%-ого збільшення заробітної плати, запропонованого постановою Кабінету міністрів, і вимагають усунути диспропорції в оплаті праці.

Як повідомляє Інтерфакс-Україна у четвер з посиланням на прес-службу Рівненської обладміністрації, про це йдеться у відкритому листі глави обладміністрації Василя Червонія до президента Віктору Ющенка й прем'єр-міністрові Юлії Тимошенко.

У своєму зверненні керівництво області просить "посприяти в ліквідації диспропорції в оплаті праці між керівниками області й іншими держслужбовцями, переглянути умови оплати праці державних службовців як обласної, так і районної ланок", - говориться в листі.

Глава адміністрації і його заступники вважають неприпустимим створення значної диспропорції між оплатою праці керівників області й інших громадян, а тому офіційно відмовляються від запропонованого постановою Кабміну 50% збільшення зарплати.

30 червня уряд України прийняв низку постанов про підвищення розміру заробітної плати керівників органів влади, прив'язавши його до розміру зарплати прем'єр-міністра й мінімальної заробітної плати.

Заробітна плата президента України за червень становить 140% від заробітної плати прем'єр-міністра - 23 тис. 567 грн.

За інформацією Кабінету міністрів, заробітна плата прем'єра за червень склала 16 тис. 798 грн.

За даними ЛIГАБiзнесIнформ, зараз середньомісячна заробітна плата голови ОДА становить 12733 грн., заступник голови одержує 9830 грн., керівник апарата ОДА - 1480 грн., начальник відділу апарата ОДА - 1029 грн., головний фахівець апарата ОДА - 607 грн.

Раніше з'їзд партії "Народний Союз Наша Україна" проголосував за звернення до Ющенка про звільнення Червонія за дискредитацію політики, яку проводить президент.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування