У Донецьку проти ющенківців заготували гранати?

П'ятниця, 15 липня 2005, 11:53
Перед Палацом молоді "Юність" у Донецьку, де президент Віктор Ющенко планує провести нараду з активом області, відбулася сутичка між представниками прогресивної партії соціалістів і партії "Народний Союз Наша Україна".

На площі зібралися також представники різних партій, серед яких Партія зелених, "Молода гвардія", "Дар життя" та інші, повідомляє "Острів".

Спочатку представники всіх організацій поводилися спокійно і цивілізовано, але потім прогресивні соціалісти почали скандувати: "Донбас - не для вас!", "Ющенко - американський посланник", "Геть Ющенка - він бандит!". Потім представники ПСПУ почали ображати представників "НСНУ" і всіляко провокували їх на бійку.

Поки "помаранчеві" не відповідають на провокації і поводяться стримано. Єдине, чого вони побоюються, це щоб на площі не почали кидати гранати.

"Ми не хвилюємося про те, що соціалісти підірвуть наш авторитет. Нехай репетують – це демократія, головне, щоб не кидали гранати. Це все пережитки колишньої влади. Пройде рік-інший, і вони побачать результати і змінять свою думку", - підкреслив голова Волновахської районної організації партії "НСНУ".

Усього, за оцінками міліції, на площі зібралося близько 2 тисяч осіб.

Раніше повідомлялося, що на площі перед Донецькою обладміністрацією мітингують представники Компартії і партії "Держава". Вони тримають плакати "Протестуємо проти розвалу шахт", "Кабмін - у відставку", "Не пустимо НАТО в Україну".

Перед мітингувальниками виступають активісти донецької обласної організації Компартії.

У той же час голові Донецької обласної організації партії "Наша Україна" Інні Комісаровій стало відомо "з неофіційних джерел", що деякі партії за сприяння депутатів готують провокацію проти партії "Наша Україна".

"Під нашими прапорами вони планують вивести більше шестисот чоловік із плакатами проти голови Донецької обласної адміністрації, а також, можливо, і проти президента України", - йдеться в заяві Комісарової начальнику Донецького управління МВС.

За словами глави Донецької організації, вона вирішила звернутися до правоохоронних органів, щоб "не допустити провокацій". Також вона просить їх "притягти до відповідальності винних щодо підготовки і проведення цієї акції".

"Інтерфакс-Україна", "Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування