Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бензин продовжує дорожчати

Понеділок, 11 липня 2005, 16:18
У вихідні дні на столичних автозаправних станціях був відзначений ріст цін на автомобільне паливо.

Причому деякі провідні оператори роздрібного ринку підняли ціну 95-го бензину одразу на 5-6 копійок, передає ЛІГАБізнесІнформ

Так, згідно з даними компанії UPECO, у мережі АЗС "Лукойл" цей бензин за вихідні дні подорожчав з 3,25 грн./л до 3,30 грн./л. До такого ж рівня підвищили ціну на цю марку бензину й мережі АЗС "Нафтогаз-Екойл", НК "Альянс-Україна", "Укртатнафта" й "ТНК".

У мережі АЗС "Кло" (торгує продукцією ТНК) виготовлений в Україні 95-й бензин коштує вже 3,32 грн./л.

У той же час, на АЗС "БРСМ-нафта", згідно з даними того ж джерела, тут можна заправитися за мінімальною ціною в Києві - 3,18 грн./л.

Одночасно з бензином подорожчало і дизельне паливо. Так, якщо до вихідних у більшості столичних операторів воно коштувало близько 2,90-2,95 грн./л, то за два вихідних дні вартість дизпалива збільшилася до 3 грн./л. Мінімальна ціна 2,88 грн./л зафіксована в "БРСМ-нафта".

На думку експертів, у зв'язку з ростом закупівельних цін на нафту подальшого подорожчання нафтопродуктів на внутрішньому ринку уникнути не вдасться. За їхніми словами, процес зростання цін може розтягтися на три тижні.

Тому досягнення об'єктивної вартості палива варто очікувати ближче до початку третьої декади липня.

Разом з тим, оператори роздрібного ринку відзначають, що в останні дні в Україні спостерігається зниження обсягів реалізації пального.

При цьому зниження споживчої активності учасники ринку вони пов'язують із початком відпускного сезону. Проте, за прогнозами аналітиків, вартість 95-го бензину може вирости відносно червневих цін на 10% (до 3,50-3,60 грн./л).


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування