Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко відхрещується від списку-16 і каже про "фантазії"

П'ятниця, 1 липня 2005, 20:33
Список з 16 депутатів на позбавлення депутатської недоторканності яких нібито наполягає міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, є "винятково плодом фантазії його авторів, які не мають до міністерства внутрішніх справ жодного відношення".

Про це повідомили агентству "Новини – Україна" у п'ятницю у прес-службі МВС.

У прес-службі підкреслили, що міністр "назвав тільки кількість депутатів, що фігурують у кримінальних справах, а не конкретних осіб".

"Тому озвучування тез або інших прізвищ "від імені Луценка" варто розцінювати як інформаційну диверсію, спрямовану на розпалення ворожості прихильників визначених політичних сил до діяльності органів внутрішніх справ і особисто міністра", – заявили в прес-службі.

У повідомленні також йдеться про те, що "міністр неодноразово заявляв, що міліція порушує і розслідує кримінальні справи не проти конкретних осіб, а за фактом здійснення злочину".

У прес-службі також підкреслили, що, на думку Луценка, "всі громадяни однакові перед законом, у тому числі і депутати".

"Тому у випадку встановлення причетності депутатів до здійснення злочинів їхнє можливе залучення до кримінальної відповідальності буде здійснюватися винятково в рамках компетенції відповідних правоохоронних органів і правових процедур, визначених чинним законодавством", – заявили в прес-службі МВС.

Як відомо, раніше Луценко в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", відповідаючи на запитання, чи не виключає він притягнення до відповідальності народних депутатів, сказав, що ініціюватиме зняття недоторканності з 16 депутатів.

"Я наполягатиму на підготовці подання прокуратури про зняття недоторканності, за моїми даними, з 16 народних депутатів України, які проходять у мене по кримінальних справах", - сказав тоді міністр.

Водночас голова Верховної Ради Володимир Литвин заявляв, що якщо Генеральна прокуратура направить у парламент подання про надання згоди на позбавлення депутатської недоторканності 16 депутатів, він поверне ці подання в прокуратуру.


Читайте також:

Луценко зніме з депутатів недоторканність

Литвин не віддасть Луценку 16 депутатів

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування