Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна хоче безвізовий режим від США?

П'ятниця, 1 липня 2005, 16:47
Україна очікує від Сполучених Штатів Америки спрощення візового режиму для своїх громадян у відповідь на впровадження Україною безвізового режиму для американців.

Про це заявив заступник держсекретаря Маркіян Лубківський під час брифінгу в п’ятницю.

"Українська сторона розраховує на зустрічні кроки з боку Сполучених Штатів Америки для наших бізнесменів, політиків та студентів. Такі кроки уже робляться американською стороною", - зазначив він.

Він повідомив, що вже є такі кроки, бо американську візу можна отримувати в Києві а не в Варшаві, а плата за візу зменшена до 100 доларів.

Окрім цього, Лубківський зазначив, що США ближчим часом планують збільшити термін дії американської візи з 5 до 10 років.

Він також зазначив, що підписання президентом Віктором Ющенком указу про створення безвізового режиму для громадян США "сприятиме розвитку стратегічного партнерства між Україною та Сполученими Штатами та активізації двосторонніх контактів у всіх сферах відносин".

"Такий крок підтверджує послідовність нашої держави у питаннях зовнішньої політики, це підтверджує наше прагнення до більшої відкритості громадян", - зазначив він.

У четвер Ющенко підписав відповідний указ, згідно із яким безвізовий режим поширюватиметься з 1 липня цього року для тих громадян США, хто протягом 6 місяців від дати попереднього в'їзду в Україну повторно відвідують країну протягом не більше ніж 90 днів.

В той же час перший радник представництва Єврокомісії в Україні Стеффен Сковманд повідомив, що питання спрощення візового режиму з країнами ЄС будуть обговорюватись під час саміту Україна-ЄС в жовтні 2005 року, повідомляє ЛIГАБiзнесIнформ.

Він відзначив, що в рамках зони вільної торгівлі ЄС із Україною планується надати особливий преференційний статус, а також відзначив, що складання даної угоди не буде суперечити участі України в зоні вільної торгівлі в рамках ЄЕП.

За словами Сковманда, в цей час, інформація, передана Єврокомісії міністром закордонних справ Борисом Тарасюком щодо питання надання Україні статусу країни з ринковою економікою, аналізується.

Також Сковманд підкреслив, що для ЄС питання надання Україні такого статусу є одним із пріоритетних напрямків.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування