Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ПІСКУН ЇДЕ ДО США ЗА СВІДЧЕННЯМИ МЕЛЬНИЧЕНКА. Про експертизу в ГПУ не знають

Четвер, 9 червня 2005, 12:31
У п'ятницю експерти з останками тіла Георгія Гонгадзе повинні виїхати в Німеччину для проведення експертизи.

Про це стало відомо газеті "Сегодня".

На проведенні експертизи з ідентифікації тіла наполягає мати Георгія Леся Гонгадзе.

Як пише газета, фахівці стверджують, що для проведення потрібної експертизи знадобиться мінімум два місяці. У той же час генпрокурор Святослав Піскун обіцяв передати справу Гонгадзе в суд вже в липні.

"Лише одержавши висновок, що "таращанське тіло" — останки Георгія Гонгадзе, можна буде передати справу в суд. І то не відразу, а після того, як визнані потерпілими мати і дружина журналіста з адвокатами вивчать матеріали, як того вимагає закон", - пише газета, відзначаючи, що Піскун "погарячився, називаючи настільки близький термін передачі справи".

Наразі прес-служба ГПУ не має інформації про відрядження експертів до Німеччини. Про це ІМІ повідомив її голова Олексій Бабель.

Також "Сегодня" нагадує, що раніше Піскун говорив, що для передачі справи в суд необхідно знайти обвинувачуваного у вбивстві генерала Олексія Пукача.

У вівторок Піскун заявив журналістам, що його звільнили саме після того, як напередодні йому доклали, що генерал Пукач, який знаходиться в камері, уже завтра готовий дати свідчення по викраденню й убивству Гонгадзе.

"Нібито Пукач, який не очікував за "тієї" влади арешту, у серцях сказав: "Або мене витягають з камери, або я буду говорити". На думку Піскуна, усі розмови Пукача кимось фіксувалися (СБУ, МВС?). І вже наступного дня Леонід Кучма підписав указ про зняття Піскуна з посади, а ще через кілька днів Пукач вийшов на волю", - пише "Сегодня".

Також, за словами генпрокурора,15 червня він їде в США для зустрічі зі своїм американським колегою.

Піскун розраховує, що екс-майор Микола Мельниченко дасть свідчення ФБР і віддасть нарешті записи, які він має, зроблені в кабінеті президента.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування