Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко знайшла, хто може побудувати Україні новий нафтозавод

П'ятниця, 3 червня 2005, 09:42
Прем’єр Юлія Тимошенко заявляє, що Азербайджан готовий брати участь у будівництві нового нафтопереробного заводу в Україні.

"Азербайджан готовий приймати участь у будівництві нафтопереробних заводів в Україні", - сказала Тимошенко в інтерв’ю "Українській правді" в Тбілісі після зустрічі з прем’єром Азербайджану Артуром Расізаде.

На питання, що керівник "Нафтогазу України" Олексій Івченко виступає проти будівництва нового нафтозаводу, Тимошенко сказала: "Нормально, що відбувається дискусія щодо цього. Але нам просто, як повітря, необхідно побудувати новий НПЗ".

"Я думаю, ми можемо разом з підприємцями Азербайджану видобувати нафту, переробляти разом з Азербайджаном нафту на території України, реалізовувати нафту. Я думаю, що у нас колосальні можливості для цього", - сказала український прем’єр.

Крім того, за словами Тимошенко, прем’єр Азербайджану заявив, що вони готові будувати на своїй території газопровід для постачання в Україну газу, альтернативного російському.

"З Азербайджаном можлива диверсифікація постачання енергоносіїв. Азербайджанська сторона підтвердила, що на своїй території вони готові будувати частину газопроводу, яким можна довести до України газ з Туркменістану або Ірану", - додала Тимошенко.

"Українська правда", Тбілісі


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування