Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БАКАЯ ЗАТРИМАЛИ В МОСКВІ І ВІДПУСТИЛИ

Середа, 29 червня 2005, 17:22
Колишнього керівника держуправління справами адміністрації президента Кучми Ігоря Бакая затримали у вівторок о 18 годині у Москві. А о 22 годині його відпустили з Шумайлівського райвідділу міліції.

Про це заявив Юрій Луценко, перебуваючи з офіційним візитом у Грузії, повідомляє 5 канал.

Він заявив, що було отримано шифровку від Координаційного бюро УБОЗу СНД.

В середу бюро Інтерполу України зробило офіційне звернення до МВС Росії з вимогою пояснити причину звільнення пана Бакая.

Луценко заявив, що справа не в Бакаєві, а в безкарності втечі від відповідальності тих, хто знайшов притулок у Росії.

Міністр сподівається, що те, що сталося, могло бути помилкою виконавців, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

"Я глибоко сподіваюся, що це люди не розібралися, тому що прізвище Бакай для нас є символом розкрадання держави, і якщо він проходить у 15 кримінальних справах, де нанесений збиток Україні більше мільярда гривень, то, мабуть, немає ніяких обставин, щоб не віддати його під правосуддя України", - сказав Луценко.

Він додав, що додатковим обґрунтуванням його правоти є той факт, що місяць тому він одержав офіційне повідомлення російської влади, що Бакай не є громадянином Російської Федерації.

"Тому, чесно кажучи, історія сумна", - резюмував Луценко.

Раніше МВС оголосило Бакая в міжнародний розшук. МВС Росії відмовилося встановити громадянство Бакая на запит МВС України, але посол Росії в Україні Віктор Чорномирдін заявив про наявність у Бакая російського громадянства.

У той же час міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко заявив про наявність у Бакая українського громадянства.

МВС України запросило Бакая для надання пояснень щодо перерахування грошей на рахунок фонду реконструкції й розвитку Міжнародного молодіжного центру "Артек", однак він проігнорував запрошення.

Було також установлено, що Бакай проживає й працює в Росії.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування