Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мера Ялти, який роздавав землю, не звільнили з-під cлідства

Середа, 22 червня 2005, 16:39
Апеляційний суд Криму вирішив залишити мера Ялти Сергія Брайка, який проходить у справі незаконного використання природно-заповідних земель, під слідством.

Відмінивши рішення Центрального районного суду Сімферополя, яким постанови прокуратури автономії про порушення кримінальних справ щодо Брайка було відмінено як незаконні, Апеляційний суд визнав достатніми підстави для порушення кримінальних справ за двома статтями КК України.

Зокрема, справу було порушено за ст.364 ч.2 за фактом незаконного використання землі природно-заповідного фонду загальнодержавного значення – Ялтинського гірничо-лісового природного заповідника посадовцями ТОВ "Зоряне небо", а також за ст.365 ч.3 за фактом перевищення влади і службових повноважень при видачі дозволу на надання земельної ділянки.

Разом з тим Апеляційним судом Криму залишено без зміни ухвалу Центрального районного суду Сімферополя про відміну ухвали прокуратури Криму про порушення кримінальної справи щодо мера Ялти за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем), ч.2 ст. 382 (невиконання присуду) КК України.

Як повідомили в прес-службі прокуратури АРК, в даний час прокуратура проводить додаткову перевірку за фактом узгодження мером винесення на розгляд сесії міськради питання про передачу майна "Юсупівського палацово-паркового комплексу" Держуправлінню справами всупереч ухвалі Господарського суду АРК про заборону будь-яких дій з майном цього об'єкту.

Порушення даної кримінальної справи свого часу стало результатом прокурорського реагування на неодноразове звернення в прокуратуру АРК власників майна, розміщеного на території пам'ятника культури, яке також відійшло у власність Управсправами.

УНІАН


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування