Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СДПУ(о) нікуди не відпустить Медведчука

Четвер, 16 червня 2005, 19:04
Питання можливого лідерства в Соціал-демократичній партії України (об'єднаної) Нестора Шуфрича є особистим баченням нинішнього глави партії Віктора Медведчука.

Але сьогодні питання про заміну лідера в партії не стоїть, заявляє один з лідерів парламентської фракції СДПУ(о) Ігор Шурма.

"Це - особисте бачення голови партії, хто б міг очолити політичну структуру. Це - його право, прозорість процесів у партії. Але рішення має приймати з'їзд", - сказав Шурма в четвер у Києві в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Разом з тим, як стверджує представник фракції, на сьогодні питання ротації і заміни глави партії на секретаріаті, політбюро і політраді партії не виникало, не обговорювався і на сьогодні не актуальне.

Шурма підкреслив, що питання кадрової політики "властиве будь-якій шановній структурі - чи це Кабінет міністрів, чи це партія".

"Підготовка резерву на керівній посаді повинна бути постійно діючим процесом для того, щоб зміна керівництва не призвела до стагнації діяльності всієї структури. Це стосується і СДПУ(о)", - відзначив він.

У зв'язку з цим депутат нагадав, що з даної причини ще 2 роки тому на з'їзді було прийняте рішення про збільшення кількості заступників голови партії, і на сьогодні у Медведчука є перший заступник і 10 заступників.

"Якщо згодом партія підійде до питання ротації голови, повинна бути гідна заміна. Сьогодні, як мінімум, 12 чоловік можуть претендувати на посаду глави партії", - додав він.

Разом з тим, як повідомив Шурма, з'їзд партії заплановано на нинішню осінь, а перед цим має пройти організаційний з'їзд. "Питання ротації голови розглядається тільки на організаційному з'їзді, що проходить 1 раз на 5 років, тобто має бути позачерговий з'їзд", - пояснив він.

Читайте також:

Медведчук хоче, щоб його змінив Шуфрич


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування