Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Донецькі "помаранчеві" зіграли владі похоронний марш і подарували 6 трун

Вівторок, 14 червня 2005, 17:20
У Донецьку учасники громадської непокори "Обридло!" на знак протесту проти продажу в аптеках "Трамалгіну" і "Трамадолу" принесли до стін облпрокуратури 6 трун і жалобні вінки, а також зіграли похоронний марш.

Серед мітингувальників були представники громадської організації "ТАК!", партії "Батьківщина", Християнсько-ліберальної партії і Всеукраїнської партії духовності і патріотизму, повідомляє "Острів" у вівторок.

У руках учасників були плакати з гаслами "Ми проти наркоманії! А ви?", "Хто заробляє на вбивстві молоді?", "Трамадол – убивця наших дітей!", "Наркоторговців до суду!", "Влада! Закрийте наркоточку!", "Прокуратура! Не сиди склавши руки! Вимагаємо порушити кримінальні справи!".

Мітингувальники вимагали, щоб до них вийшов губернатор Донецької області Вадим Чупрун. Однак, замість нього до них вийшли його заступники Юрій Гримчак і Братанов.

"Ситуація з "Трамадолом" з першого дня знаходиться на контролі в облдержадміністрації. У нас є лист від Міністерства охорони здоров'я, у ньому зазначено, що "Трамадол" не є наркотичною речовиною. Поки Мінздрав не віднесе цей препарат до наркотичних препаратів, ми нічого не зможемо зробити", - сказав Братанов.

"Поки на цьому будуть заробляти величезні гроші, ви нічого не зробите", - додав він.

"Треба прикривати місця постачань. Ми відправили Порошенку лист, у якому просимо, щоб "Трамалгін" перевели в розряд наркотичних засобів. Це проблема не конкретно Донецька, а України", - вважає Гримчак.

Крім того, до учасників акції виходив прокурор Донецької області Олексій Баганець і пообіцяв "протягом 5 днів дати відповідь на це питання".

"Розумієте, я керуюся не моральним законом, а конституційним законом. Я намагатимусь максимально задовольнити ваші прохання. Я прошу 5 днів", - сказав він.

Прокурор також пообіцяв, що як тільки в нього на руках будуть усі необхідні документи, він надасть інформацію з цього питання організаторові акції "Обридло!" Сергієві Яковлеву.

Організатори акції "Обридло!" виступають проти вільного продажу в аптечній мережі міста таблеток "Трамадол" і "Трамалгін". Вони вимагають у влади знову ввести їх до реєстру отруйних речовин, як і було до серпня 2004 року.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування