Путін бачить, що Ющенко старається, але нагадує про зниклий газ

Вівторок, 14 червня 2005, 15:18
Президент Росії Володимир Путін задоволений рівнем російсько-українського політичного діалогу і розраховує, що виниклі з Україною "газові проблеми" будуть урегульовані.

Про це він сказав на зустрічі зі спікером українського парламенту Володимиром Литвином у вівторок, повідомляють РІА "Новини"

"Ми високо оцінюємо і бачимо ту політику, яку проводить українське керівництво стосовно Росії, але нас насторожує те, що темпи росту торгово-економічних відносин останнім часом скорочуються. Зокрема, якщо в січні-квітні минулого року вони дорівнювали 40%, то зараз вони досягли 25%. Це теж непогано, але все-таки темпи знижуються", - сказав Путін.

Говорячи про "газову проблему", Путін підтвердив інформацію про зникнення російського газу з українських сховищ.

"Нещодавно повернулися представники "Газпрому" з України. 7,7 кубометрів газу по документах - є, в наявності - нема. Це більш $1,3 мільярдів. Ми, природно, не попросимо завтра ж виплатити цей борг, але фахівці повинні вирішити цю проблему. Звичайно, усе це не повинно затьмарювати наші міждержавні відносини", сказав він.

Делегація ж "Газпрому" на переговорах з керівництвом НАК "Нафтогаз України" одержала підтвердження наявності в українських підземних газосховищах 7,9 мільярда кубометрів російського газу.

Про це повідомив у понеділок на прес-конференції в Києві заступник голови правління "Газпрому" Олександр Рязанов.

"Ми одержали відповідні документи, що говорять про те, що на момент закінчення опалювального сезону в українських підземних газових сховищах знаходилося 9 мільярдів кубометрів газу, з них 7,79 мільярдів кубометрів - російського газу", - сказав Рязанов.

У той же час заступник голови правління "Газпрому" відзначив, що газ знаходиться не в двох підземних газових сховищах, як вказувалося в договорі, а розподілений по 12 сховищам.

Рязанов також повідомив, що російській і українській сторонам у ході переговорів не вдалося домовитися про подальшу долю російського газу, що знаходиться в сховищах.

За його словами, тому "Газпром" і "Натогаз України" створили робочу групу, що буде доопрацьовувати дане питання.

Наприкінці зустрічі з Литвином Путін відзначив, що "з керівництвом українського парламенту завжди зберігалися гарні і довірчі відносини".

За словами Путіна, у Москві бачать, що український президент і уряд вибудовують відносини з російським бізнесом.

"Сподіваюся, що обставини, які створюються для російського бізнесу, підуть на користь Росії й Україні", - сказав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: