У Білоконя знайшли ще одну кримінальну дачу

П'ятниця, 6 травня 2005, 15:07
Київська природоохоронна прокуратура порушила кримінальну справу за фактом будівництва колишнім главою МВС Миколою Білоконем садиби в районі озера Шапарня в державному ландшафтному парку столиці "Конча-Заспа".

Як повідомили ЛігаБізнесІнформ у прес-службі лідера Християнсько-ліберальної партії Леоніда Черновецького, справу було порушено з ініціативи Черновецького і його радника по боротьбі з корупцією, радника юстиції Олега Косенка.

"У другій половині минулого року я одержав інформацію про будівлю в районі селища Конча-Заспа на державній землі садиби з капітальними будовами", - прокоментував ситуацію Косенко.

"Для жителів селища не було секретом, що садиба незаконно, без будь-яких дозволів з боку закону й влади побудована для міністра внутрішніх справ Білоконя за державні кошти", - сказав він.

"По суті було здійснене розкрадання державних коштів в особливо великих розмірах, захоплення землі. Звертатися з цього питання до міністра внутрішніх справ Білоконя і генерального прокурора Васильєва було б смішно", говорить Косенко.

"Уже наприкінці лютого 2005 року я відвідав садибу, - продовжує він. - Через три дні після мого відвідування садиба була спалена вщент. Злочинцями знівечений чудовий за красою куточок природи в столиці. Вони повинні відповісти за законом і відшкодувати збиток".

Як повідомлялося, днями МВС України попросило російських колег установити місцеперебування й громадянство Білоконя, а також Сергія Ківалова, Володимира Щербаня й Руслана Боделана.

У четвер у ЗМІ з'явилася інформація, що Білоконя бачили в Росії з Ігорем Бакаєм і російським бізнесменом Курочкіним. Джерело інформації стверджувало, що МВС розшукує Білоконя у зв'язку з будівництвом дачі в селі Рожанка Сколівського району Львівської області.

Читайте також:

Білоконь найшовся в Москві. З Бакаєм і Курочкіним

Луценко буде шукати Ківалова, Білоконя, Щербаня й Боделана в Росії

Луценко продасть дачі попередників на аукціоні

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: