Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Антимонопольний комітет підтвердив космічні прогнози Литвина

Вівторок, 31 травня 2005, 11:46
Антимонопольний комітет заявляє про сезонне коливання цін на ринку оптової та роздрібної реалізації цукру та запроваджує заходи щодо стабілізації ситуації на цукровому ринку.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби антимонопольного комітету, поширеному у вівторок.

Як сказано в документі, з метою не допустити правопорушень у сфері конкуренції на цьому ринку, голова АМК Олексій Костусєв створив робочу групу, яка має дослідити ситуацію, та у рамках повноважень АМК розробити і запровадити заходи щодо недопущення порушень законодавства про захист економічної конкуренції на ринку цукру.

Як пояснив Костусєв, за даними органів влади, "дефіциту на ринку цукру сьогодні немає, а тому і не має очевидних підстав для таких цінових коливань, які мають місце".

"За даними антимонопольного комітету, на цьому ринку немає монопольних утворень. Разом з тим, ми досліджуємо наявність можливих антиконкурентних узгоджених дій в усіх регіонах, які б могли викликати ці коливання. А у разі виявлення таких дій - ми негайно їх припинимо та притягнемо правопорушників до відповідальності", - зазначив Костусєв.

У документі також зазначено, що АМК підготував і надіслав президенту та прем’єру пропозиції щодо підвищення ефективності функціонування ринку цукру. Зокрема, комітет пропонує запровадити механізм інтервенційних закупівель цукру та ввести обов’язкове ліцензування на право оптової торгівлі цукром.

Раніше, в понеділок, спікер Литвин заявляв, що майбутня криза може відбутися у цукровій галузі. "Мені тут люди, які спілкуються з космосом, кажуть, що на черзі цукрова криза", - сказав він.

"Українська правда"

Читайте також:

Тимошенко - за ковбасу, а Литвин спілкується з космосом


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: