Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кінах хоче почати ЄЕП з 1 липня

Понеділок, 30 травня 2005, 11:30
Україна виступає за створення з 1 липня зони вільної торгівлі в рамках Єдиного економічного простору, що формується.

Про це заявив перший віце-прем'єр Анатолій Кінах в інтерв'ю "Незалежній газеті".

"Ми вважаємо, що перший етап має стати своєрідним тестом на перевірку щирості держав - учасників ЄЕП. Мова йде саме про створення зони вільної торгівлі. Україна готова це зробити з 1 липня. Сподіваємося, що наші партнери погодяться з такою пропозицією", - відзначив він.

"Далі, з огляду на те, що учасники ЄЕП оголосили про свій намір вступити у СОТ, можна вийти на більш глибокий рівень інтеграції. Починаючи від створення регіональних митних союзів і закінчуючи повною синхронізацією дій, спираючись на вимоги СОТ й принципи ЄС. Цей етап цілком реалізуємо при наявності політичної волі в лідерів "четвірки", - додав він.

За його словами, у цьому випадку він висловлює офіційну позицію, затверджену на засіданні РНБО.

На питання, що ця позиція не збігається з позицією уряду, Кінах відповів, що вважає позитивним фактом те, що "при рішенні найскладніших системних питань на рівні держави ведеться дискусія".

Він також заявив, що в команді Ющенка немає розколу, та пояснив останні конфлікти "становленням команди".

Відповідаючи на запитання, чи може зачепити інтереси російських інвесторів перегляд деяких підсумків приватизації в Україні, Кінах заявив, що "національність капіталу в цьому випадку не має ніякого значення".

"Перед законом усі рівні, незалежно від прізвища інвестора, симпатій влади, політичних переконань власника", - підкреслив він.

"Якщо говорити про атмосферу, то я можу гарантувати, що президент і уряд України не допустять, щоб у нашій країні почався переділ власності поза рамками закону. Я дуже шкодую, що об'єктивному завданню контролю за виконанням законів у ході приватизації додали елемент нездорової сенсаційності", - відзначив він.

"Було зроблено багато необдуманих заяв щодо кількості й переліку підприємств.... Але ми ні на крок не відійдемо від вимог законодавства: поки суд не скаже своє слово, діє презумпція невинності", - підкреслив Кінах.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування