Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порушили справу через передачу приміщення чи то Табачнику, чи то помічнику Ющенка

П'ятниця, 20 травня 2005, 11:40
Генпрокуратура порушила кримінальну справу за фактом передачі першого поверху будівлі Держкомітету з телебачення та радіомовлення фінансовій групі "ТІКО".

Про це йдеться в матеріалі "України молодої"

Розглянувши матеріали перевірки щодо законності відчуження державного майна по вул. Хрещатик/Прорізна, 28/2 у місті Києві, прокуратура порушила справу за фактом зловживання службовим становищем службовими особами Державного комітету телебачення і радіомовлення України, Фонду державного майна України та його регіонального відділення у місті Києві.

Висновки перевірки, такі: "спочатку група "ТІКО" не сплатила орендну плату на суму понад 112 тис. грн., плюс державний бюджет недоотримав ще 89,4 тис. грн. через оборудки з ремонтом".

"Потім, за даними прокуратури, "зловживаючи службовим становищем, діючи в інтересах ТОВ "Стратегічна фінансова група "ТІКО", всупереч ст. 5 закону "Про приватизацію державного майна" посадові особи ФДМУ за згодою посадових осіб Держкомітету теле- і радіомовлення включили вказане приміщення до переліку об'єктів, що підлягають приватизації шляхом викупу, та надали дозвіл на його відчуження", - пише газета.

"Як наслідок - 26 квітня 2004 року за договором купівлі-продажу зазначене приміщення вартістю понад 940 тис. грн. відчужене на користь ТОВ "Стратегічна фінансова група "ТІКО".

"У результаті зазначених дій службових осіб Держтелерадіо та ФДМУ сума заподіяних збитків становить понад 940 тис. грн.", - зазначає газета.

Держкомітет з телебачення та радіомовлення очолює Іван Чиж.

Як пише газета, групу "ТІКО" пов'язують з братом екс-віце-прем'єра Дмитра Табачника, котрий раніше був безпосереднім шефом Чижа.

За іншою версією, "ТІКО" пов’язана з першим помічником президента Олександром Третьяковим.

Абревіатура "ТІКО" розшифровується як "Третяков і компанія" або "Табачник і компанія".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: