Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росіяни метушаться в пошуках місця для баз замість Севастополя?

П'ятниця, 13 травня 2005, 14:11
Колишній командуючий Чорноморським флотом, Герой Радянського Союзу адмірал Едуард Балтін направив листа президенту Росії із пропозицією про будівництво нової головної бази флоту в районі Солоних озер біля Анапи.

"Починати будівництво бази потрібно вже зараз, із Севастополя однаково доведеться йти", - заявив Балтін у п'ятницю, коли в Росії відзначається День Чорноморського флоту.

За розрахунками фахівців, зробленими ще в 90-і роки, найбільш доцільно будувати базу в районі Солоних озер і з погляду фізико-географічного положення, і вартості робіт, і абсолютно вільної території, і знаходження поблизу залізничних колій, ЛЕП, газопроводів, відзначив адмірал.

У той же час начальник головного штабу Військово-морського флоту, колишній командуючий ЧФ адмірал Володимир Масорін заявив, що будівництво нової головної бази Чорноморського флоту в районі Солоних озер біля Анапи, відповідно до розрахунків фахівців, не є доцільним

"Зроблені кілька років тому розрахунки проектних інститутів свідчать про недоцільність будівництва бази флоту в районі Солоних озер через великий обсяг робіт і затратності цього проекту", - сказав Масорін.

На сьогоднішній день, за словами Масоріна, для Чорноморського флоту одним з головних завдань є виконання федеральної цільової програми з облаштування флоту в Краснодарському краї. "Виходячи із сьогоднішнього стану справ, для наших сил і коштів цілком достатньо знаходження в Севастополі й Новоросійську", - сказав він.

Раніше головком ВМФ РФ адмірал флоту Володимир Куроєдов заявив, що до 2017 року на Чорноморському узбережжі Північного Кавказу, у районі Новоросійська, будуть створені дві бази Чорноморського флоту.

Міністр оборони Росії Сергій Іванов також раніше заявляв про те, що фінансування будівництва військово-морської бази ЧФ у Новоросійську почнеться з 2005 року. Він відзначив, що "мова не йде про те, що ми збираємося нашу головну військово-морську базу Чорноморського флоту в Севастополі виводити в Новоросійськ".

Він пояснив, що в Новоросійську "йдеться про створення пункту базування для тих кораблів, які з 1991 року були виведені на територію Краснодарського краю, і деякі з них, на превеликий жаль, дотепер прив'язані до каменів".

"Тепер у держави з'явилися сили, кошти й фінансові ресурси для того, щоб облаштувати в Новоросійську нормальну базу", - сказав Іванов.

"Інтерфакс"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування