Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Адвокат Колесникова хоче звільнення Піскуна та звинувачує Луценка

Четвер, 7 квітня 2005, 18:57
У слуханні справи за скаргою адвоката Андрія Федура про незаконну затримку глави Донецької облради Бориса Колесникова оголошена перерва до п'ятниці.

Як повідомила по закінченні засідання Печерського місцевого суду Києва суддя Анжела Стрижевська, суду необхідно вивчити матеріали затримки Колесникова, а також заслухати пояснення слідчого, який складав протокол затримки.

За словами судді, без відповідних матеріалів, без свідчень слідчого суд не може ухвалити рішення щодо законності або незаконності затримки Колесникова.

Суд також вирішив направити заявку до конвойного полку міліції про доставку Колесникова на судове засідання у зв'язку з важливістю його свідчень.

Cуду було представлено документ із конвойного полку міліції, у якому говорилося, що причиною недоставлення Колесникова на судове засідання було пізнє надходження заявки про його доставку, тому у конвою не було фізичної можливості доставити його до суду в четвер.

Крім того, представник Генпрокуратури на засіданні відзначив, що слідчий з особливо важливих справ Головного слідчого управління Генпрокуратури, який складав протокол затримки, не з'явився до суду, оскільки перебуває "за межами Києва".

Разом з тим адвокат Федур наполягав на тому, щоб суд продовжував розгляд його скарги, незважаючи на неявку затриманого й слідчого Генпрокуратури, а також відсутність матеріалів.

В інтерв'ю журналістам по закінченні судового засідання Федур сказав, що не має претензій до суду, який ухвалив рішення щодо перерви в рамках законодавства. За його словами, суд був "пов'язаний позицією того, що для постанови рішення він має вивчити матеріали й вислухати пояснення слідчого".

Федур підкреслив, що з юридичної точки зору це рішення виправдане, однак при цьому відзначив, що порушуються конституційні права громадян.

Адвокат підкреслив, що прокуратура й МВС зробили все, щоб "зірвати судовий процес". "Я б зрозумів, якби прокуратура при цьому звільнила Колесникова", - сказав адвокат, додавши, що кращою позицією з боку Генпрокуратури було б звільнення Колесникова й продовження розгляду справи в суді.

Він також висловив думку, що у зв'язку із тим, що відбувалося на судовому процесі, генпрокурор Святослав Піскун повинен подати у відставку.

У ході судового засідання будинок Печерського суду пікетували більше 100 представників СДПУ(о), Партії регіонів і Прогресивної соціалістичної партії, які вимагали звільнення Колесникова.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування