Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко й Буш можуть не зустрітися через смерть Папи?

Неділя, 3 квітня 2005, 13:32
Поки точно не відомо, чи буде змінено програму візиту президента Віктора Ющенка в США, у зв'язку зі смертю Папи Римського Івана Павла другого.

Про це заявила прес-секретар глави держави Ірина Геращенко в аеропорті "Бориспіль" у неділю, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Вона додала, що зараз над цим працює протокольна служба. "Протокол зараз це погоджує", - сказала Геращенко.

Як повідомив ряд ЗМІ, президент США Джордж Буш збирається 6 квітня взяти участь у похоронах Івана Павла другого. Зустріч Ющенка й Буша запланована на ранок 6 квітня.

Однак у неділю агентство АНСА з посиланням на джерела у Ватикані повідомило, що похорон Папи відбудуться не раніше четверга майбутнього тижня, цитують РІА "Новости".

***

Разом з тим, Ющенко в неділю зранку відбув з п'ятиденним робочим візитом до США.

Українського президента в поїздці супроводжують його дружина Катерина Ющенко, державний секретар України Олександр Зінченко, секретар Ради національної безпеки й оборони Петро Порошенко.

Також серед супроводжуючих - міністр закордонних справ Борис Тарасюк, міністр оборони Анатолій Гриценко, міністр економіки Сергій Терьохін, міністр транспорту Євген Червоненко.

В аеропорті главу держави проводжав київський міський голова Олександр Омельченко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Планується, що Ющенко зробить технічну зупинку в аеропорті Шеннон в Ірландії. Президентський літак прибуде до Вашингтона на авіабазу Військово-повітряних сил США "Ендрюс" о 18.30 за місцевим часом.

У ході візиту Ющенко відвідає три міста: Вашингтон, Чикаго та Бостон.

Зранку в понеділок в Овальному кабінеті Білого дому запланований "робочий ланч" - зустріч українського президента з його американським колегою Джоржем Бушем, після якого сторони мають намір підписати політичну декларацію про двостороннє співробітництво й зробити коротке повідомлення для преси.

Крім того, на понеділок заплановані зустрічі Ющенка з віце-президентом Діком Чейні, держсекретарем Кондолізою Райс, міністром оборони Дональдом Рамсфельдом, представниками американських ділових кіл. Також відбудеться виступ у Джоржтаунському університеті на тему: "Помаранчева революція й зовнішня політика України".

Ближче до вечора Ющенко відправиться в Чикаго, де заплановані його зустрічі з мером Річардом Делі, і членами Чиказької ради по міжнародних справах.

У вівторок український президент відправиться в Бостон, де відвідає дитячу клініку Шрайнера, у якій лікують п'ятирічну Настю Овчар, що одержала 80% опіків шкірного покриву, рятуючи з вогню свою молодшу сестру.

Крім того, український президент відвідає бібліотеку імені Джона Кеннеді, зустрінеться з членами родини Кеннеді, а також прочитає лекцію в Гарвардському університеті на тему: "Україна: нова хвиля демократії". Увечері Ющенко відправиться назад до Вашингтона.

У середу зранку об 11 годині за місцевим часом (+7 годин), Ющенко виступить на спільному засіданні палат Конгресу США. Як підкреслив Зінченко напередодні візиту президента в Америку, "це безпрецедентна подія". Таким правом до цього часу скористалися тільки кілька вищих керівників деяких держав.

Крім того, планується, що в середу український президент у Вашингтоні відвідає музей Холокосту, покладе квіти до пам'ятника Тарасу Шевченку, зустрінеться із сином винахідника вертольота Ігоря Сікорського - Сергієм Сікорським, проведе зустрічі з представниками української діаспори.

У ході візиту президента, його дружина Катерина Ющенко в рамках особистої програми відвідає Міністерство охорони здоров'я й соціального забезпечення США, де ознайомиться з державними медичними програмами, зокрема тими, що стосуються боротьби з наркоманією й СНІДом.

Також дружина президента виступить у Чиказькому університеті, який вона свого часу закінчила.

Читайте також:

ПОМЕР ПАПА ІОАН ПАВЛО ДРУГИЙ


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: