Томенко зрозумів, чому Медведчук казав, що Ющенко не буде президентом

Четвер, 28 квітня 2005, 14:45
Віце-прем'єр з гуманітарних питань Микола Томенко не виключає, що заяви Леоніда Кравчука про відставку Тимошенко є ознакою планів колишньої влади змінити нинішній уряд.

Про це йдеться в прес-релізі, поширеному прес-службою віце-прем'єра.

Томенко не погоджується з твердженням Кравчука про масові політичні переслідування, висловленим лідером фракції СДПУ(о) на прес-конференції у середу.

"Принципова відмінність між 37-м роком та 2005-м у тому, що тоді влада переслідувала за політичні переконання, в той час як кримінальні злочинці почувалися значно спокійніше. Сьогодні антикорупційну політику уряду відчули корумповані чиновники та бізнесмени, які працювали під "дахом" колишнього режиму, і які підняли істерію щодо репресій", - зазначив Томенко.

"Я розумію хвилювання Леоніда Макаровича, який вже багато років є соратником Леоніда Кучми, Віктора Януковича та Віктора Медведчука. Адже діяльністю деяких з них вже зацікавилися правоохоронні органи, і не виключено, що у них виникнуть питання до інших", - додав він.

На його думку, екс-президенту не хочеться входити в історію у компанії людей із сумнівною репутацією.

"Однак про своє місце в історії Леоніду Макаровичу треба було хвилюватися раніше, коли він погодився стати довіреною особою Григорія Суркіса під час виборів мера Києва, коли він виправдовував кримінальні вибори у Мукачевому, коли працював агітатором у двічі судимого кандидата в президенти", - зауважив Томенко.

Окрім того, віце-прем’єр не виключає, що прогнози Леоніда Кравчука щодо можливої скорої відставки уряду Тимошенко "можуть пояснюватися реальними планами великої буржуазії, зацікавленої у зміні реформаторського курсу нової влади".

"Коли Віктор Медведчук заявляв, що Віктор Ющенко ніколи не стане президентом, ми ще не знали про плани отруєння кандидата на пост глави держави. Тому сьогодні я не переконаний, що заяви Леоніда Кравчука пояснюються виключно його політичною позицією, а не, скажімо, планами антиурядової коаліції мільйонерів щодо протидії чинному Кабміну", - наголосив Томенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування