Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко, Порошенко та Турчинов раз на квартал розглядатимуть скарги

Вівторок, 19 квітня 2005, 21:10
Президент України Віктор Ющенко має намір проводити нараду за участю керівників силових структур і правозахисних органів раз у квартал для того, щоб аналізувати динаміку обробки скарг й звернень українських громадян.

Подібна тригодинна нарада пройшла у вівторок у Києві, повідомляє Інтерфакc-Украина.

"Було ухвалено рішення проводити аналогічні наради раз у квартал, де буде аналізуватися стан роботи, відомств щодо звернень українських громадян, а також динаміка обробки звернень і скарг громадян", - заявила у вівторок журналістам прес-секретар президента Ірина Геращенко.

На зустрічі були присутні держсекретар Олександр Зінченко, секретар РНБО Петро Порошенко, міністр юстиції Роман Зварич, міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, генпрокурор Святослав Піскун, глава СБУ Олександр Турчинов, перший помічник президента Олександр Третьяков, омбудсмен Ніна Карпачева, голова Верховного суду Василь Маляренко.

За словами Геращенко, за підсумками зустрічі було ухвалено рішення про створення двох робочих груп, одна з яких буде працювати над законодавчими ініціативами, що пролунали під час наради, зокрема, над прийняттям кримінально-процесуального кодексу, а також формування Вищої ради юстиції.

Друга група буде розробляти нові механізми "короткострокової реакції на звернення громадян, щоб продемонструвати нові підходи по обробці звернень і скарг".

У свою чергу, Карпачева заявила, що в результаті наради було ухвалено рішення про створення протягом п'яти днів комісії з обробки пропозицій учасників наради. Кожний із присутніх на нараді повинен взяти участь "в об'їзді по сегментах місць позбавлення волі".

За словами омбудсмена, буде розроблено блок президентських ініціатив, "які парламент має розглянути як першочергові".

Карпачева пояснила, що мова йде про амністію й помилування, оскільки "на сьогодні близько 50 тисяч чоловік чекають розгляду їхніх звернень по помилуванню ще від колишньої влади".

"Поставлене завдання у два рази зменшити кількість тих людей, які сьогодні втримуються за ґратами, принаймні, за незначні злочини, за злочини, які не становлять небезпеку суспільству", - сказала вона.

Вона також відзначила, що в першу чергу мова йде про ветеранів Великої вітчизняної війни, вагітних жінок і неповнолітніх. За словами Карпачевої, найближчим часом буде проведено засідання РНБО по цих же питаннях.

"Дуже хотілося президенту розірвати корпоративність кожної галузі влади й все це об'єднати під дахом захисту прав людини", - сказала вона, додавши:

"Як уповноважений з прав людини, я сьогодні відчула, що в президента є бажання й політволя, щоб почати процес корінної зміни цих напрямків життя, поліпшення життя громадян, які постійно звертаються до президента або інших вищих керівників держави".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування