Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвиненко буде допитаний про плівки Мельниченка в Лондоні

Середа, 13 квітня 2005, 16:20
Колишній полковник ФСБ Росії Олександр Литвиненко дасть офіційні свідчення слідчому Генеральної прокуратури України в справі про прослуховування кабінету екс-президента Кучми в понеділок, 18 квітня.

Про це Олександр Литвиненко повідомив в середу в інтерв'ю агентству "Новості - Україна".

"Я розмовляв зі слідчим Генпрокуратури Романом Шубіним. Він сказав, що в понеділок буде в Лондоні. Тоді й відбудеться мій допит", - сказав Литвиненко.

Він також повідомив, що в четвер, 14 квітня, має намір дати офіційні свідчення по цій же справі голові спеціальної слідчої комісії Верховної Ради Григорію Омельченку, який прибуває для цього в середу в Лондон.

У той же час заступник міністра внутрішніх справ Геннадій Москаль заявив, що міністерство внутрішніх справ готове гарантувати Литвиненку повну безпеку у випадку, якщо він прибуде в Україну для дачі свідчень у Генеральній прокуратурі.

"Ніхто нікого тут пальцем не торкнеться", - сказав заступник міністра МВС.

"Я як заступник міністра внутрішніх справ сьогодні можу дати повну гарантію, що якщо прилетів свідок, то ми зустрінемо його біля трапа, довеземо до Генпрокуратури, і потім до трапа проводимо", - підкреслив Москаль.

Олександр Литвиненко з 1997 року працював у найбільш секретному підрозділі ФСБ РФ – Управлінні з розробки злочинних організацій, на посаді старшого оперативного співробітника, заступника начальника 7-го відділу.

В 2000 році Литвиненко нелегально залишив Росію, після того, як за рік проти нього було порушено 3 кримінальні справи. У цей час із родиною проживає у Великобританії, де в травні 2001 року одержав політичний притулок.

Литвиненко вважається одним з найбільш наближених до російського бізнесмена Бориса Березовського.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування