Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко завершив візит капсулою та поїздкою в автобусі

Вівторок, 12 квітня 2005, 22:11
Президент України Віктор Ющенко завершив візит у Польщу, прибув на автобусі до Львова, звідки на літаку відправився в Київ.

За словами прес-секретаря президента Ірини Геращенко, другий день візиту Ющенка в Польщу був дуже плідним.

З Варшави український президент направився в місто Жешув, звідки автобусом приїхав у село Млини, де поспілкувався із представниками української громади й заклав капсулу під гранітну плиту під час відкриття каплиці над могилою Михайла Вербицького.

Потім Ющенко відправився в місто Перемишль, де також поспілкувався з українською громадою, і звідти на автобусі поїхав у Львів. По дорозі президент зупинився на границі, повідомляє Інтерфакс-Украина.

За повідомленням прес-служби, Ющенко перетнув польсько-український кордон у пропускному пункті "Шегині" Львівської області, де його зустріли голова держмитниці Володимир Скомаровський та голова державної прикордонної служби Микола Литвин.

Ющенко поспілкувався з керівництвом пропускного пункту та спостерігав, як проходить митний і прикордонний контроль.

Президент заявив, що вимагатиме від керівництва ДМС та ДПС реформи структур, а від співробітників, у першу чергу, чемної та професійної роботи.

Глава держави також попросив докласти усіх зусиль, аби на кордонах не було черг. Він наголосив, що найближчим часом відповідні відомства мають підготувати пропозиції, як зробити процедуру перетину кордону та проходження митниць простішими.

Віктор Ющенко також додав, що вимагатиме введення "єдиного вікна" при проходженні пунктів перетину, що, на його думку, дасть змогу значно спростити перетин кордону і заощаджувати час.

Голова ДМС України Володимир Скомаровський пообіцяв, що згідно доручення Президента, уже з 1 травня цього року буде введене "єдине вікно".

Віктор Ющенко також розповів митникам про домовленості, які були досягнуті з Президентом Польщі Олександром Кваснєвським відносно спрощення процедури перетину кордону.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування