Луценко не хоче брехати, як Янукович, і "по блату" машини не роздає

Вівторок, 12 квітня 2005, 12:48
Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко обіцяє, що з квітня працівники міліції отримають більшу зарплату.

"Уже цього місяця працівники міліції, від рядового до майора включно, отримають серйозне підвищення зарплатні", - заявив він в інтерв’ю Львівській газеті

"Наприклад, дільничний інспектор одержував близько 400, а нині це буде в межах 700. Капітан – із 600 до 1200 тощо… всі працівники середньої та нижньої ланок отримають підвищення із зарплатні майже вдвічі", - зазначив Луценко.

Він також сказав, що усвідомлює, що ці суми не є достатніми для "заможного життя і спокійної служби, але таким чином ми демонструємо системність". За його словами, якщо міліція допоможе уряду в боротьбі за наповнення державного бюджету, то збільшиться і їхня сімейна "скарбниця".

"Я не Янукович і не вмію брехати. Не можу зібрати дільничних інспекторів і пообіцяти, що після моєї перемоги на виборах вони отримають удвічі більшу зарплатню. Це – казки або мальовані гроші. Якщо в одеському порту завдяки ретельному розмитненню надходження в бюджет збільшилися втричі, то зросте й дохід міліціонера, який цьому сприяв", - зазначив Луценко.

На питання про долю дорогих авто колишнього керівництва міліції, Луценко розповів, що збирається передати їх держуправлінню справами.

"Кредити за ці авто не виплачено. Я на руках маю ці кредити, і щодня на рахунки капають відсотки за них. Але ці авто не є придатними для працівників міліції. Близько 120 машин коштують поза 100 тисяч доларів кожна. Інші недоукомплектували, що не дозволяє використовувати їх під час служби", - сказав він.

"Тому вирішили передати дорогі машини державному управлінню справами. Я погано уявляю місцевого дільничного, який їздить в авто за 100 тисяч доларів. У нього будуть проблеми із запасними частинами", - сказав міністр.

За його словами, інші машини заплановано обміняти у співвідношенні одна до двох на авто вітчизняного виробництва та віддати їх райвідділам. "900 райвідділів отримають по два-три нові авто, що, звичайно, недостатньо, але ми задекларуємо, що "по блату" машини в міліції не одержати", - зазначив Луценко.

Він також повідомив, що лише в одній Львівській області 28 осіб звільнили через невідповідність займаним посадам після переатестації.

"Це невеликий показник, але робота була важливою та корисною. Переатестація стала першою ланкою наших зусиль. Другою буде добровільне заповнення декларацій про доходи. Третьою – тотальна зміна керівництва управління внутрішньої безпеки, четверта – співпраця із журналістами, які підкажуть замаскованих, що залишилися на службі, але не гідні її. З іншого боку, прошу представників ЗМІ зважати на те, що міліція – вкрай потрібний для держави інструмент", - зазначив він.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: