Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЕЛЬНИЧЕНКО ПОПРОСИВ ЗАХИСТУ В БЕРЕЗОВСЬКОГО, який оплатив експертизу його плівок

Субота, 5 березня 2005, 12:12
Колишній охоронець Кучми Микола Мельниченко звернувся за допомогою до підприємця Бориса Березовського і за його сприяння прибув до Лондону, повідомив в ефірі радіостанції "Ехо Москви" глава Фонду громадянських свобод Олександр Гольдфарб.

"Нам зателефонував Микола Мельниченко, який перебував у Варшаві, сказав, що у зв'язку з тим, що відбулося з Юрієм Кравченком, у нього є підстави вважати, що як останній живий свідок у справі про вбивство Георгія Гонгадзе він перебуває в небезпеці, і попросив дати йому захист", - сказав Гольдфарб.

"Мельниченко отримав притулок у США, але в цей момент він був у Європі, де мав зустрічатися із представниками України щодо його свідчень у суді, - зауважив він. - Він відчув себе в небезпеці, зателефонував до Лондону, і Березовський відправив туди літак, щоб його звідти терміново вивезти".

"Мельниченко прибув до Лондону, одержав охорону і відправився до готелю", - повідомив Гольфарб.

"Наш Фонд працював з Мельниченком раніше, коли він з'явився у Нью-Йорку, близько 2,5 років тому, ми надали йому фінансування для проведення експертизи його плівок, які стали історичним документом, - сказав він. - Потім він на якийсь час випав з поля зору".

"Ми раді допомогти людині, що, як ми думаємо, буде дуже важливим свідком у справі Гонгадзе, - додав Гольдфарб. - Ми сподіваємося, що це допоможе тому, щоб винні в цьому страшному злочині понесли заслужене покарання".

Ехо Москви

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування