Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко колись напише, що робилося три місяці в його секретаріаті

Вівторок, 29 березня 2005, 14:41
Президент Віктор Ющенко заперечує, що його оточення займається перетягуванням повноважень між собою і закликає не створювати легенди навколо певних політиків.

Так він прокоментував на прес-конференції у вівторок питання про розподіл влади між представниками нової команди.

"14 років стара команда пила кров з моєї держави. Розставила свої кадри. Ці кадри мали свої певні традиції. Для того, щоб нам елементарно змінити хоча б перших керівників за ці останні два місяці ми зробили десь 15 000 нових призначень", - сказав Ющенко.

"Отут люди стоять під адміністрацією, я аплодую, що вони тут стоять. Бо також маю сумнів, що серед 15 000 ми там всюди потрапили в десятку", - додав президент.

Він закликав не соромитися і виправляти ці помилки разом.

"А то ми хочемо за два місяці перенести революцію з Майдану в кабінети. Так не буває. Це друга динаміка і вирішення проблем", - зазначив він.

"Треба нести професійну відповідальність за ту ділянку, яку тобі доручили. Тому я розумію, що такі кадрові призначення роблять нову систему стосунків. Комусь треба притертися. Комусь слід визначитися, хто є хто, і мати формулу взаємин", - сказав Ющенко.

Ющенко також пообіцяв колись написати, що три місяці робилося в його секретаріаті. "Це нелегка дорога, але я не можу не дати можливість вийти на оптимум, щоб визначити, якою має бути адміністрація. Щоб це не була адміністрація, яку б називали урядом номер 2 або урядом номер 1", - сказав президент.

Він також пообіцяв, що ніколи ніхто в секретаріаті не замінить і не перетягне на себе повноваження міністра юстиції чи міністра закордонних справ. Це ж стосується, на його думку, і повноважень РНБО.

"Керівник Ради нацбезпеки, веде засідання РНБО Ющенко Віктор Андрійович, підписує рішення РНБО Ющенко Віктор Андрійович. Але я хочу, щоб в цій країні була система прийняття державницьких рішень. Щоб не траплялося так, що парламент приймає одне, уряд носиться з іншим, а в секретаріаті визріває щось третє. Давайте створимо загальну концепцію прийняття державницьких рішень", - наголосив президент.

Єдиним місцем, де, на думку президента, можна погодити всі такі питання, є РНБО.

"Бо я хочу чути думку голови Нацбанку, генпрокурора по тих речах, по яких прем’єр-міністр може зайняти специфічну позицію, виходячи з інтересів виконавчої влади. І коли ми говоримо, що є така точка, де ми ведемо дебати, вирішувати, а потім передавати Верховній Раді чи уряду. І навколо цього зараз формується система діловодства".

"Тут не буде проблеми. Нам слід вимагати, щоб кожен інститут працював відкрито і чесно. Не треба легендами окружати ту чи іншу людину, що там концентрується влада біля того чи іншого", - наголосив президент.

Він також висловив готовність запрошувати журналістів на засідання РНБО, щоб вони були свідками того, що відбувається, бачили, як приймаються рішення.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування