Литвин каже, що "казково багатий" і скоро буде мільйонером

Понеділок, 28 березня 2005, 08:28
Спікер Верховної Ради має щороку зарплату десь на суму сто двадцяти тисяч гривень.

Про це Володимир Литвин розповів у неділю в ефірі каналу "1+1".

Коментуючи сюжет каналу про зарплати міністрів, Литвин зазначив, "якщо порівняти з міністрами, то я думаю, що я казково багата людина".

За його словами, у Верховній Раді він минулого року отримав близько 120 тисяч гривень зарплати "з преміями та іншими доплатами".

"Окрім того, я є дійсним членом Академії наук, де отримую відповідну винагороду довічну, а також Академії правових наук, читаю лекції, багато друкуюсь. Тому думаю, що якщо життя розвиватиметься такими темпами, то я скоро, мабуть, увійду у число тих людей, яких відносять до мільйонерів, гривневих правда", - додав Литвин.

На питання, чи вистачає спікеру цих грошей на життя, Литвин зазначив, що "оскільки дружина працює і дорослі вже діти, сину 16 років, і він також думає над тим, як буде допомагати сім'ї, то дай боже, щоб так хоч приблизно було в середньостатистичній українській сімї".

На питання, скільки отримує середньостатистичний депутат, Литвин відповів, що середньомісячний оклад становить приблизно 400 гривень, але зарплата з усіма виплатами доходить до п’яти тисяч гривень щомісяця.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування